Fotografía de: Ensalada de pepino, pulpo y yogurt
Universidad de Barcelona

Ensalada de pepino, pulpo y yogurt

Tipus: Entrants freds
Personas: 4

Fotografía de: Ensalada de pepino, pulpo y yogurt

Per a l´amanida de germinats
Per a la gelatina de cogombre
Per al picadillo de verdures
Per al pop
Sorbet de iogurt

Ingredientes Elaboración
Para la ensalada de germinados
20 g Germinat de ceba
20 g Germinat de ciboulette
20 g Germinat de col lombarda
20 g Germinat de fulla de bleda
20 g Germinat de wasabi
- Netejar amb aigua abundant els germinats i reservar-los a la nevera.
Para la gelatina de pepino
300 g Pepino
10 g Gelatina vegetal
1 g Pimienta blanca molida
1 g Sal
- Pelar i liquar el cogombre, colar-lo per una estemenya perquè quedi transparent.
- Afegir la sal, el pebre i la gelatina vegetal a poc a poc, per tal que no faci grumolls.
- Posar al foc, fins que assoleixi la temperatura de 70ºC. Deixar quallar una capa de mig centímetre de gelatina en un plat soper.
Para el picadillo de verduras
50 g Cebolla de Figueras
120 g Pepino
1 g Pebre
120 g Pebrot groc
12 g Sal
200 g Tomàquet canari
- Primer de tot escaldem els tomàquets.
- Retirem la pell i les llavors, tallem a brunoise i reservem.
- Pelem i tallem la resta dels ingredients també a brunoise i reservem.
Para el pulpo
2 u Ajos
1 hoja Llorer
2 g Pebre negre en gra
1 u Pop
4 g Sal
- En una cassola alta o marmita posem abundant aigua a bullir amb l´all, el llorer, el pebre i la sal. Quan arrenqui el bull submergirem el pop tres o quatre vegades en intervals de 5 segons.
- Després deixarem bullir el pop a la cassola entre 40 i 50 minuts, segons el seu tamany (peçes entre 1 i 2 kg).
- Un cop cuit el retirem de l´aigua i el deixem refredar i reservem l´aigua de la cocció.
- Per quatre racions tallarem 200g de pop, en rodanxes fines.
Sorbete de yogurt
1 g Estabilizante
24 g Glucosa
200 g Iogur
20 g LLet
20 g Nata
32 g T.P.T
- Primer s'ha de fondre la glucosa i l´estabilitzant amb la llet i la nata.
- Afegir el TPT i atemperar. Un cop atemperat afegir el iogurt.
- Deixar madurar la mescla a la nevera i congelar.
- Treballar el sorbet abans de servir per a que agafi una textura més cremosa.
Comentarios
Podemos acompañar este plato con una copa de vino blanco con aroma mineral, fruta blanca, y en boca, ácido.