Fotografía de: Albóndigas de perdiz escabechadas
Universidad de Barcelona

Albóndigas de perdiz escabechadas

Tipus: Carns
Personas: 4

Fotografía de: Albóndigas de perdiz escabechadas

Per a l'escabetx
Per a les boletes de carbassa
Per a les mandonguilles

Ingredientes Elaboración
Para el escabeche
20 g Ajo
250 g Cebolla de Figueras
4 br Tomillo
1 hoja Llorer
250 ml Oli d'oliva
150 g Pastanaga
4 dientes Pebre negre en gra
4 g Sal
100 ml Vinagre de jerez
- Ofegarem la pastanaga, la ceba i els alls picats tot junt en una cassola.
- Un cop les verdures siguin tendres afegirem aigua, oli, vinagre de Xerès i farigola.
- Rectificarem i reservarem.
Para las bolitas de calabaza
300 g Calabaza
6 g Kuzu
- Farem un liquat de calabaza passant per una liquadora.
- Portarem el liquat a 70ºC, desescumarem i passarem pel colador fi.
- Dissoldrem el kuzu amb una mica d’aigua freda.
- Afegirem al liquat en calent fins que quedi una textura untuosa.
- Posarem la barreja en una màniga pastissera i farem porcions al gust.
- Conservarem a temperatura ambient.
Para las albóndigas
100 g Cebolla
1 manat Cebollino
100 g Harina
250 ml LLet
5 dl Oli d'oliva
100 g Paté
5 g Pimienta negra molida
2 u Perdiz
1 dl Oporto
8 g Sal
- Primer de tot netejarem les perdius conservant les vísceres.
- Treballarem les vísceres com si fos un paté (amb llet i una mica de Porto en una cassola a foc molt suau).
- A part ofegarem la ceba i la reservarem.
- A continuació picarem la carn de perdiu a trossos ben petits.
- Afegirem el paté, la ceba, cibulet picat, sal, pebre, motlle de pa remullat en oli i paté normal.
- Barrejarem bé tots els ingredients i formarem mandonguilles amb aquesta pasta.
- Enfarinarem i fregirem.
- Posarem en bossa del buit la ració de mandonguilles, una mica d’escabetx i posarem a coure al forn de vapor a 85ºC unes 2 hores.
- Si no disposem d'aquesta maquinaria acabarem de coure les mandonguilles en una cassola tapada amb l'escabetx.
Presentación
Servir las albóndigas con las verduras escabechadas y las bolas de calabaza.
Comentarios
Acompanyem aquest plat amb un vi blanc envellit en barrica de roure