Fotografía de: Rodaballo con puré de patatas y caldo de setas
Universidad de Barcelona

Rodaballo con puré de patatas y caldo de setas

Tipus: Peixos
Personas: 4

Fotografía de: Rodaballo con puré de patatas y caldo de setas

Per al caldo de bolets
Per al cremós
Per al turbot

Ingredientes Elaboración
Para el caldo de setas
1 l Caldo de pollo
200 g Cebolla
500 g Hongos
1 dl Oli d'oliva
1 dl Oli d'oliva
4 g Pimienta negra molida
6 g Sal
1 dl Vi blanc
- Picarem la ceba i la posarem en una cassola a sofregir però sense que agafi color.
- Afegirem els bolets i deixarem coure fins evaporar l'aigua.
- Afegirem el vi i deixarem reduir.
- Incorporarem el caldo i courem uns 15 minuts.
- Deixarem reposar, colarem i rectificarem de sal.

Para el cremoso
2 u Ajos
100 g Batata
1 u Guindilla
100 g Ñame
1 cl Oli d'oliva
1 cl Aceite de oliva virgen
300 g Patata agria
10 g Sal
- Bullirem en aigua, sal i oli la patata, el nyame i la batata tallats a trossos.
- Un cop bullits, escórrer, assecar, trinxar i afegir un sofregit d’all i bitxo amb oli d'oliva verge.
- Rectificarem de sal i pebre.
Para el rodaballo
2 g Pimienta blanca molida
4 g Sal
600 g Rodaballo
- Filetejarem i farem racions del turbot.
- Marcarem a la planxa.
Comentarios
Maridarem aquest plat amb un vi negre que tingui una mica de criança o un blanc amb varietat Chardonnay