Fotografia de: Hotel Universitari Alimara | Campus CETT
Universitat de Barcelona
Campus CETT > Empreses d'aplicació >

Hotel Universitari Alimara

T'imagines estudiar en un campus universitari que té un hotel integrat on pots aplicar tot el que aprens?

Això és el que ofereix l'Hotel Universitari Alimara, ubicat al Campus CETT, un espai essencial per al desenvolupament de la formació, la recerca i la transferència de coneixement en els àmbits del turisme, l'hoteleria i la gastronomia.

Amb una classificació de 4 estrelles i un total de 156 habitacions, aquest hotel ofereix sales de reunions, jardins i una excel·lent oferta gastronòmica. És el primer model d’hotel universitari de l’Estat que fusiona l’àmbit hoteler i acadèmic, on tindràs l'oportunitat d'experimentar de manera pràctica tots els coneixements adquirits en els programes formatius del CETT.

Hotel Alimara CETT

Però, què és exactament un hotel universitari?

Aquest model únic d'hotel, inspirat en els hospitals universitaris, té com a objectiu impactar positivament en la formació dels futurs professionals dels sectors turístic i hoteler mitjançant l'aprenentatge aplicat, experiencial i efectiu. A més, contribueix al teu desenvolupament personal i professional, així com al creixement sostenible i responsable del sector, mitjançant projectes innovadors que serveixen com a referents en el mercat.

Model 4I

Inspirar el viatge: Inspiraràs el viatge dels hostes i participaràs en la millora de l’experiència del client a l’hotel.

Impactar en la societat i el sector: Formaràs part d’un ecosistema d’innovació dinàmic i actiu per generar canvis positius a escala sectorial i social.

Impulsar(-te!): Hem reinventat les pràctiques per enlairar-te. T’oferim l’entorn laboral de l’hotel per viure una primera experiència pràctica diferent, on puguis posar a prova el teu aprenentatge perquè sigui el trampolí que necessites per a la teva entrada al món laboral.

Innovar a través del coneixement: Podràs desenvolupar projectes en el camp de l’hoteleria i el turisme, promouràs una cultura de millora contínua creativa i generaràs canvis reals en un hotel referent a Barcelona.

Hotel Universitari Alimara

Alimara Lab

L'Hotel Universitari Alimara té un laboratori d'investigació permanent conegut com a Alimara Lab. Aquest laboratori és un espai d'experimentació de noves tecnologies, serveis i processos per a la indústria hotelera, dedicat a la investigació aplicada. Aquí es fan projectes conjunts amb empreses turístiques, recerca en temes rellevants per al sector, capacitació i formació de professionals, i promoció de la innovació en el sector turístic.

L’Alimara Lab disposa d’un grup d’investigació propi de recerca, innovació i desenvolupament per a la millora contínua hotelera, on podràs participar en projectes per:

  • Millorar l'experiència del client.
  • Incrementar l'eficiència de l'establiment.
  • Promoure la sostenibilitat mitjançant la tecnologia.
  • Fer proves pilot i prototips de nous productes i serveis abans de llençar-los al mercat.
  • Fomentar programes d’inclusió social, suport a l’educació, responsabilitat social i inclusió amb comunitats locals.

Què més podràs fer a l’Hotel Alimara?

A l'Hotel Universitari Alimara, no només podràs participar en aquestes oportunitats úniques d'aprenentatge i recerca, sinó que també podràs desenvolupar tot el teu potencial en un entorn d'experimentació real. Segons l'especialització dels teus estudis, tindràs l'oportunitat d’enfocar-te en allò que més t’interessi per convertir-te en un professional pioner en el sector turístic i hoteler:

Hotel Alimara CETT

Projectes d’aplicació real: Desenvoluparàs projectes amb potencial per aplicar-se a l’hotel com a prova pilot o dissenyaràs experiències efímeres per estudiar el grau de satisfacció dels hostes en àrees com la sostenibilitat, els esdeveniments, el departament comercial, l’atenció als hostes o l’experiència gastronòmica.

Programa Enlaira’t: Reinventem les pràctiques i t’impulsem amb un programa que elevi el teu futur professional. T’oferim estades professionals a l’hotel, emmarcades en projectes de millora estratègica, amb l’acompanyament de l’equip docent del CETT i els professionals de l’Hotel Alimara.

Formació: Seràs el protagonista de projectes d’innovació educativa definits per professionals de l’hotel i el professorat del CETT. Et veuràs beneficiat per les publicacions i els materials didàctics sorgits de la recerca del centre, que s’afegeixen a l’oferta acadèmica i contribueixen a la difusió del coneixement en gestió turística i hotelera.

R+D+i: Participaràs en projectes d'innovació en conjunt amb empreses turístiques. Oferint la nostra experiència en l'àmbit de la recerca i el desenvolupament de nous productes i serveis podem dinamitzar el sector i crear més oportunitats per el teu futur professional.

Emprenedoria: Tens en ment un projecte empresarial? Posarem a la teva disposició un viver d’empreses i podràs participar en activitats de networking i conferències temàtiques. Al nostre Social Hub crearem un espai de trobada entre estudiants, professionals, emprenedors i actius del teixit social.

L'Hotel Universitari Alimara et brinda una oportunitat de desenvolupament integral, oferint una experiència d'aprenentatge activa amb espais i metodologies úniques per a la teva vida acadèmica i professional. Aprofita aquest entorn únic per posar en pràctica els teus coneixements, col·laborar en projectes innovadors i preparar-te per destacar en el sector turístic i hotelers com a professional pioner.