Fotografia de: La CEO del CETT, al debat de Barcelona Oberta | CETT
Universitat de Barcelona

Maria Abellanet (CEO del CETT): “Cal un turisme més humà i sostenible, però això demana temps”

02.05.2022
 
Maria Abellanet (CEO del CETT): “Cal un turisme més humà i sostenible, però això demana temps”

La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya, assegura que “hem de pensar en una transformació progressiva per aconseguir un turisme més humà, més sostenible, més implicat en el territori, però això demana de temps”. Abellanet ha fet aquesta afirmació en el debat sobre el model turístic organitzat per l’associació Barcelona Futur en el qual han també han participat Marian Muro, directora general de Turisme de Barcelona, i Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta.


Turisme de qualitat a Barcelona

Sobre el debat de turisme low cost i el de qualitat, la CEO del CETT ha posat sobre la taula el concepte d’equilibri. Segons Abellanet, “el que genera problemes és la desproporció. Un equilibri entre procedències ajuda. Perquè abans de pensar a quin model turístic hem d’aspirar, primer hem de pensar a quin model de ciutat ha d’aspirar Barcelona. Barcelona té molta potencialitat per desenvolupar altres activitats econòmiques i entroncar-les algunes amb el turisme perquè puguin generar aquests moviments amb noves experiències”.

La taula rodona també ha tractat el model d’urbanisme que promou el govern de Barcelona. La CEO del CETT considera que es tracta d’una qüestió que requereix “un gran pacte de ciutat que demana consens i temps. No pot anar en període tan curts en funció ideològica de qui governa. Hi hauria d’haver una voluntat superior que permetés tenir més recorregut”.

Infraestructures a Barcelona

Pel que fa a les infraestructures que Barcelona necessita, Abellanet ha apostat per una mirada a llarg termini: “Hem de pensar en termes d’una ciutat que vol jugar un rol important al món. La tendència mundial és que la població majoritàriament visqui a les ciutats. I les infraestructures seran molt importants. Barcelona s’ha de pensar des d’activitats diverses, econòmiques, singulars. Tenim un capital de coneixement valuós que cal explotar. I per tot això s’han de generar infraestructures. Hem de tenir compromís amb el territori. No s’hi val qualsevol cosa. Aquest equilibri amb el territori hi ha de ser”.

Què és Barcelona Futur

L’associació Barcelona Futur es va constituir el 2018 a favor d’una ciutat activa, emprenedora, inquieta, dinàmica, oberta, creativa, social i orientada als barcelonins i barcelonines. Fomenta la creació d’espais de debat i conversa entre el teixit veïnal, associatiu i empresarial de Barcelona amb la voluntat de generar propostes proactives per convertir la ciutat en una de les millors del món on viure-hi i generar activitat econòmica.