Fotografia de: Dia Internacional de la Dona, missatge institucional | CETT
Universitat de Barcelona

Missatge institucional del CETT amb motiu del 8-M

08.03.2022
 
Missatge institucional del CETT amb motiu del 8-M

Avui, 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones, una jornada per renovar el compromís amb la defensa de la igualtat de gènere. En una data tan assenyalada, cal recordar que tenim davant un repte que involucra tothom - no només a les dones- i, especialment, les generacions joves que dibuixaran el futur de la nostra societat.

Tal com remarquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, la igualtat de gènere no és simplement un dret humà fonamental, sinó un dels pilars bàsics per construir un món just i sostenible. Si bé és cert que s’han aconseguit millores en els darrers anys amb reformes i canvis, moltes dels quals de la mà de moviments socials, no ho és menys que encara hi ha moltes dificultats per corregir les desigualtats que s’arrosseguen des de fa segles.

En aquest context encara advers, és necessari no oblidar que el turisme es fonamenta en la connexió de persones i, per tant, és un marc ideal per transformar la societat. El nostre sector ha de treballar per la igualtat de gènere no només per obligació, sinó per un ferm convenciment ètic. De la mateixa manera que ho és la sostenibilitat, la igualtat és, ha de ser i serà un propòsit intrínsec del turisme del present i del futur. Només així podrem col·laborar a millorar la vida de tothom sense que ningú no es quedi enrere.

Des del seu àmbit, el CETT treballa perquè l’alumnat que forma tingui els coneixements i el compromís necessaris per edificar una societat avançada. A més, el CETT està compromès a continuar aprenent i incloent perspectives diverses per a contribuir a la transformació del turisme. En aquest sentit, el CETT té clar que els valors que definiran els futurs professionals, com l’hospitalitat, el respecte, la cura, l’excel·lència del servei i la responsabilitat social i personal, es quedarien curts si no incloguessin la igualtat. Només així hi haurà unes noves generacions lliures, autònomes, reflexives i amb consciència social que contribuiran a assolir l’anhelada igualtat de gènere.

La Dra. Maria Abellanet i Meya és la CEO del CETT

Dra. Maria Abellanet i Meya
El CETT té clar que els valors que definiran els futurs professionals es quedaran curts si no inclouen la igualtat

Dra. Maria Abellanet i Meya

CEO del CETT