Fotografia de: Maria Abellanet, nomenada presidenta del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

La Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT i ara també presidenta del grup

12.09.2022
 
La Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT i ara també presidenta del grup

La Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT, és ara també la nova presidenta del CETT, centre internacional de formació, investigació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia. El nomenament és una decisió unànime dels òrgans de govern del CETT. Elisabet Ferrer, fins ara gerent, passa a ser la nova directora general.


Paraules d'Alsius i Abellanet

Abellanet pren el relleu a Miquel Alsius, que ha ostentat la presidència del centre els últims 17 anys. Alsius, que continuarà com a vocal del consell d’administració, ha afirmat: “Poso fi a una etapa engrescadora, heretant el treball del nostre fundador, Gaspar Espuña. És una satisfacció que la presidència sigui assumida per la doctora Maria Abellanet i Meya, professional molt qualificada, de reconegut i merescut prestigi, i amb qualitats personals excepcionals”. Per la seva banda, Abellanet ha agraït a Alsius la seva tasca com a president “per la seva visió, aportacions i estima, així com la important contribució al llarg d’aquests disset anys de presidència en què el CETT ha consolidat el seu lideratge”.

Pel que fa als reptes de futur del CETT, Abellanet ha assegurat que assumeix “aquesta nova responsabilitat i els reptes ambiciosos que se’ns plantegen amb el propòsit de contribuir al desenvolupament sostenible del CETT i generar impactes positius al sector, la societat i el país a través del coneixement i del talent”.

Més de 35 anys de dedicació al sector turístic

Maria Abellanet i Meya és doctora en Humanitats i Ciències Socials, graduada en Turisme i en Direcció d’Empreses, i Màster en Direcció Financera i en Gestió Administrativa. Va rebre la Medalla del Turisme de la Generalitat de Catalunya, en la categoria "Millora del Coneixement i la recerca aplicada al sector turístic" el 2014.

Acumula una dilatada trajectòria professional i empresarial al capdavant del CETT, amb més de 35 anys d’experiència i dedicació al sector turístic en el triple vessant de la gestió, formació i participació activa en institucions i fòrums de reflexió. Va liderar les “Bases per a la gestió i promoció d’un turisme responsable i sostenible” projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona (2015).

Actualment, és membre expert del Consell Turisme i Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, membre del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona i membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), entre d’altres.