Fotografia de: Màster Turisme Patrimoni Natural i Cultural | CETT
Universitat de Barcelona

"El màster del CETT em va obrir un ventall de perspectives sobre la gestió turística del patrimoni natural i cultural"

29.06.2022
 
"El màster del CETT em va obrir un ventall de perspectives sobre la gestió turística del patrimoni natural i cultural"

Gail Fernández és de Costa Rica. Per raons familiars, va créixer a prop del periodisme turístic, però, en ingressar a la universitat, va estudiar comunicació i els seus primers passos professionals van ser en terreny de la comunicació política. Després va treballar com a reportera per a una revista especialitzada en turisme i com a periodista de viatges. Immersa en el turisme, va iniciar les seves primeres consultories per a Visit St. Pete/Clearwater – Go West Summit i SeaWorld Parks & Entertainment, i, com a voluntària, va formar part de l'equip de treball que va introduir el BRAND USA a Centre-amèrica. Acaba d'estudiar el Màster Oficial d'Innovació a la Gestió Turística (especialitat Patrimoni Cultural i Natural).


Estudiar un màster a Barcelona

Per què vas decidir estudiar aquest màster?

Per un canvi de perspectiva. Aturar-me a meditar sobre el futur de la meva carrera va ser un regal que em va donar la pandèmia. Visualitzant la meva trajectòria professional a Costa Rica, em va semblar molt interessant aprendre més de turisme a Espanya, una potència turística. Tornar a la universitat, després de molts anys, ha estat un repte que bé ha valgut la pena. En el meu cas particular, volia aprendre sobre la relació entre turisme i el patrimoni natural i cultural, ja que sentia que donaria a la meva carrera un complement professional d'alt valor, ja que el turisme i el patrimoni van totalment de la mà.

Quins coneixements t'ha aportat?

M'ha posat a pensar com es gestiona el Patrimoni Natural i Cultural a Amèrica Llatina en comparació amb Espanya o altres regions o exemples que hem estudiat al màster. Conèixer altres casos i entendre altres formes de gestió amplia el ventall de perspectives per millorar el teu ull professional.


Patrimoni natural i cultural

Com creus que el màster pot influir en la teva carrera professional?

Des del primer dia que s'inicia influeix de manera positiva a la teva vida personal i professional. La multiculturalitat de companys al màster genera molta riquesa pel que fa a compartir experiències. La meva recomanació és fer-ho totalment presencial.

Quina valoració fas del professorat del màster?

El professorat és de molt alt nivell. Tots són experts en les seves matèries, però a més, a nivell personal, són accessibles per atendre les consultes i les inquietuds de nosaltres els alumnes. Mostren interès pel nostre aprenentatge.

Què diries a algú que està pensant a fer aquest màster, però encara no s'ha decidit del tot?

Al coneixement acadèmic cal sumar el networking professional que s'obté al màster, perquè, d'una banda, hi ha els professors i, de l'altra, la multiculturalitat dels companys de classes. En el meu cas tots érem d'un país diferent.

Com et veus laboralment d'aquí a cinc anys?

Em veig aportant coneixement de valor sobre patrimoni natural i cultural a la gestió turística, gràcies a la llavor que va ser el màster.