Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística
Propera convocatòria: Octubre 2021
 

Amb l’Especialitat de Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural aprendràs els aspectes més rellevants de la gestió i la innovació vinculades al patrimoni cultural i natural d’un territori per crear i promocionar projectes turístics memorables.

Al CETT-UB volem donar solució a les dificultats que travessa actualment el sector turístic cultural. Aquestes dificultats estan produïdes per canvis en els hàbits de consum, la digitalització, la sostenibilitat i la forta competència entre les diferents destinacions turístiques.

Per respondre a aquesta nova realitat, les organitzacions i les destinacions turístiques han d’incorporar especialistes en la innovació i creació de productes turístics, capaços de posar en valor els seus recursos patrimonials naturals i culturals.

Vols donar resposta a aquests reptes aprofitant de manera innovadora els recursos del patrimoni cultural i natural?

Gràcies als coneixements i habilitats adquirits en aquest màster:

 • Crearàs relats atractius per promocionar els diferents tipus de patrimoni cultural i natural.
 • Aprendràs els aspectes més rellevants de la innovació aplicada a la gestió de recursos patrimonials, gràcies a una formació científica, tecnològica i de gestió.
 • Coneixeràs totes les eines per a la promoció i comunicació de productes turístics culturals i naturals.
 • Aprofundiràs en tècniques com l’storytelling, els recursos de mediació com la museografia interactiva, o fins i tot l’edutainment, una nova manera d’aprenentatge que combina educació i entreteniment.
 • Aprendràs aspectes com la inclusió per dissenyar experiències aptes per a tots els públics.
 • Integraràs la sostenibilitat com a pilar indiscutible del desenvolupament turístic.

Converteix-te en un agent turístic i descobreix com impulsar i promoure el món del patrimoni, els recursos culturals i naturals, i dissenya experiències memorables que s’ajustin a les necessitats dels nous viatgers!

T’agradaria poder combinar el millor d’un màster online amb la possibilitat d’assistir a les nostres instal·lacions? Pregunta per la modalitat blended o semipresencial. Podràs fer un 70 % del programa online des d’on vulguis i l’altre 30 %, presencialment al nostre centre de Barcelona i gaudir d’una estada acadèmica excepcional. El nostre equip d’orientació a l’estudiant te n’explicarà tots els detalls!

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DEL PATRIMONI CULTURAL I NATURAL?

Amb aquesta especialitat coneixeràs els aspectes més rellevants de la innovació aplicada a la gestió dels recursos patrimonials. Adquiriràs una formació científica, tecnològica i de gestió sobre el turisme cultural i la seva relació amb el patrimoni cultural i natural.

Gràcies a l’especialitat en gestió del patrimoni cultural i natural, entendràs el concepte de patrimoni com una oportunitat per a la innovació i la creativitat.

El conjunt de les seves assignatures et permetrà comprendre la planificació turística, la sostenibilitat, la comunicació i marketing, la valorització dels recursos patrimonials i la innovació en els models de gestió. Tots ells, elements estratègics que contribueixen a la diferenciació en un sector molt competitiu i dinàmic.

INNOVA EN CULTURA PER PRESERVAR EL FUTUR

 • Crearàs una cultura d’innovació: coneixeràs les característiques dels processos d’innovació per incorporar-les a la teva cultura de treball. Tot això t’orientarà cap al desenvolupament i la valorització de nous productes, serveis i projectes turístics basats en un ús sostenible dels recursos patrimonials, culturals i naturals.
 • Podràs crear experiències innovadores i disruptives: combinant les eines de transformació digital i les últimes tendències del sector com la museografia digital, la virtualització o la creació d’experiències immersives en els productes turístics associats a la cultura, i la nova cultura de l’oci.
 • Dissenyaràs i comunicaràs experiències memorables diferencials: gràcies als continguts orientats al disseny, la comercialització i la comunicació d’experiències disruptives basades en l’storytelling i l’storydoing.
 • Formaràs part de la nova generació de líders turístics: l’especialitat del Màster et proporcionarà les hard i les soft skills necessàries per innovar en la gestió turística, perquè puguis donar resposta als objectius i els reptes del sector en els àmbits del patrimoni cultural i natural.
 • Design thinking o el visitor journey: són eines amb les quals desenvoluparàs les teves competències creatives i de treball en equip, al mateix temps que aplicaràs els coneixements adquirits.
 • Aprendràs a prendre decisions clau: adquiriràs coneixements actualitzats per entendre les relacions entre el sector cultural i la gestió dels recursos naturals amb el sector turístic.
 • Aprendràs a integrar la cultura i els recursos naturals com a elements territorials diferencials, cosa que et proporcionarà les nocions clau per a la presa de decisions en la gestió turística davant de contextos dinàmics i incerts.
 • Escolliràs un sector amb futur: formar-te en aquest sector t’assegurarà una carrera professional d’èxit. La majoria dels nostres estudiants troben feina un cop acaben el Màster o promocionen dins la seva organització o empresa.

APRENDRÀS DIRECTAMENT DELS PROFESSIONALS

 • Et formaràs amb els millors: el Màster compta amb un claustre docent únic, amb una reputada i sòlida trajectòria tant professional com acadèmica. A més, hi participen col·laboradors en actiu que aporten la seva experiència a través de casos d’estudi.
 • Adquiriràs una visió holística del sector: els continguts del curs, les visites a empreses, les activitats formatives del CETT-UB, els seus professors i els col·laboradors que visiten l’aula, farà que adquireixis una visió integral del turisme i els seus efectes en el territori.
 • Participaràs activament en activitats transversals del sector com les sessions de soft skills, el CETT Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT-UB, el seminari “Contemporary Issues in Tourism” o el CETT Talent.
 • Aplicaràs els teus coneixements en casos reals: podràs posar en pràctica els coneixements adquirits participant en projectes amb institucions partners del CETT-UB com l’Organització Mundial de Turisme, l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona.
 • Percebràs el sector de prop: el Màster inclou multitud de visites experiencials a empreses, institucions, organitzacions i destinacions turístiques.
 • Algunes de les institucions que col·laboren amb el Màster aportant la seva experiència són la Casa Vicens, obra d’Antoni Gaudí i Patrimoni Cultural; la Fundació La Pedrera, Patrimoni Cultural de la Humanitat; l’Agència Catalana de Turisme; l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; la Creative Tourism Network; el recinte modernista Sant Pau; el Centre d’Art Digital Ideal, o Naturalwalks, empresa assessora d’El Celler de Can Roca o la Fundació Mas Miró de Mont-roig.
 • Crearàs i enfortiràs una xarxa professional única (networking): el contacte amb experts del sector turístic i amb els teus companys de classe et permetrà crear una xarxa pròpia a escala nacional i internacional, que t’ajudarà a promoure la teva carrera professional. Així mateix, la xarxa única d’Alumni CETT et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector presents a tot el món.
 • Algunes de les empreses on els nostres estudiants han fet pràctiques són: la Direcció General de Turisme de Catalunya, la Tourism Network, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, entre d’altres.

UN PROGRAMA ÚNIC A LA TEVA MIDA

 • Una titulació oficial única: és l’únic Màster Oficial d’Innovació de Gestió Turística atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT, reconegut acadèmicament dins i fora d’Espanya, que a més et donarà accés als estudis de doctorat.
 • Podràs fer una triple especialització, si ho vols, combinant les tres especialitats del Màster: Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural, Gestió Turística del Patrimoni Culinari i Gastronòmic, i Gestió Turística de les Destinacions Urbanes. Informa-te’n sense compromís!
 • Escull entre la modalitat presencial o semipresencial. Pregunta’ns per la modalitat blended! La modalitat blended consisteix a cursar el programa online i combinar-ho amb una part presencial al nostre centre de Barcelona al final del curs.

DUES VIES PER AL TEU DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL

 • Orientació a la investigació: és l’únic màster que ofereix una base d’investigació, que es fonamenta en l’àmplia trajectòria dels Grups de Recerca del CETT i en la seva producció científica. Hauràs de cursar dues assignatures orientades a la investigació.

 • Orientació professional: el Màster et permet fer pràctiques curriculars i extracurriculars. Si optes per les pràctiques, coneixeràs diferents propostes turístiques i models de negoci on podràs aplicar els coneixements adquirits en empreses líders del sector. El CETT-UB compta amb més de 900 convenis de col·laboració per al desenvolupament d’aquestes pràctiques.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Ilaria Coribello
Vaig triar aquest màster pel seu enfocament pràctic
Ilaria Coribello
Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística, Especialidad Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DEL PATRIMONI CULTURAL I NATURAL?

L’objectiu general de l’Especialitat de Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural és formar-te professionalment com a especialista amb coneixements en innovació per prendre decisions estratègiques en organitzacions, institucions, empreses i destinacions turístiques vinculades al patrimoni cultural i natural.

Volem aportar els coneixements necessaris perquè puguis coordinar els diferents agents turístics, públics i privats, implicats en la comercialització i la comunicació de les destinacions i els tipus de turisme cultural i crear destinacions turístiques de valor diferencial.

Els objectius específics que es plantegen són:

 • Aportar un perfil professional, intervenir en les diferents fases de la mediació didàctica del patrimoni i la seva aplicació en el sector turístic.
 • Interioritzar coneixements sòlids relacionats amb els processos d’innovació i disrupció en l’àmbit de la gestió turística del patrimoni cultural i natural.
 • Aprendre les competències per a l’organització d’equips de caràcter multiprofessional que desenvolupin projectes adreçats a l’ús i la promoció del patrimoni cultural i natural, des de l’òptica del turisme cultural.
 • Apropar els coneixements propis de la metodologia científica, per aplicar correctament les eines d’investigació.
 • Dotar-te d’unes bases suficients per entendre tots els processos que formen part de l’R+D+I en turisme. Integrar tots els aspectes interdisciplinaris de la investigació i del disseny de productes i serveis turístics innovadors.
 • Aportar els instruments i les tècniques per a l’anàlisi i el diagnòstic dels reptes estratègics actuals i futurs del sector turístic i cultural.
 • Proporcionar les eines perquè puguis formular estratègies innovadores i creatives per garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DEL PATRIMONI CULTURAL I NATURAL?

Les principals competències que desenvoluparàs en aquesta especialitat són:

 • Planificar estratègies i accions de comercialització i comunicació de projectes del patrimoni cultural i natural.
 • Transformar idees i coneixements en valor per al client, generant resultats sostenibles per a les organitzacions turístiques i patrimonials.
 • Comprendre els principis del turisme i la gestió cultural, la importància del seu impacte sociocultural i mediambiental.
 • Comprendre la destinació turística com un sistema integral on interaccionen multitud de variables i factors.
 • Dissenyar activitats innovadores, així com promoure i divulgar possibilitats turístiques basades en els recursos culturals, naturals i patrimonials.
 • Integrar els recursos naturals i culturals en la planificació territorial usant criteris sostenibles.
 • Elaborar documents i mitjans interpretatius per dissenyar projectes de turisme cultural i realitzar material informatiu i de divulgació, així com publicacions perquè el públic conegui, comprengui i valori el patrimoni.
 • Impulsar activitats per a la promoció turística del patrimoni cultural i natural.
 • Desenvolupar i aplicar mètodes i instruments innovadors de gestió de les organitzacions turístiques i patrimonials.
 • Analitzar i avaluar el potencial turístic dels recursos culturals i del territori, per al disseny de productes, serveis i projectes innovadors.
 • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa, interpretant i avaluant els resultats obtinguts amb esperit crític.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Dominar les tècniques de la comunicació oral i escrita per a la transmissió d’informació, idees i opinions.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tenir un compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Recepció

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster consta d’un primer bloc d’assignatures comunes en les tres especialitats, cosa que permet establir les bases del concepte d’innovació aplicat al sector turístic. En un segon bloc faràs les assignatures pròpies de l’especialització.

itinerario del master con sus especialidades

L’Especialitat de Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural es focalitza en la innovació aplicada a la gestió turística del patrimoni cultural i natural, per dinamitzar un territori a través del vincle entre el turisme i els seus recursos patrimonials tangibles i intangibles.

El conjunt d’assignatures et permetrà entendre la relació entre la cultura, la natura i el turisme, com a elements clau de l’oci del segle xxi. Una relació que requereix la incorporació de criteris innovadors, sostenibles i inclusius com a elements estratègics per diferenciar-se en un entorn competitiu i dinàmic.

DURADA El pla d’estudis del Màster Oficial d’Innovació de la Gestió Turística en qualsevol de les seves especialitats té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

El Màster es dirigeix a totes aquelles persones que vulguin aprofundir en els seus coneixements de gestió, direcció i innovació aplicats al desenvolupament turístic i la valorització del patrimoni cultural i natural. Persones que vulguin donar resposta als nous camins que estan sorgint en el món de la cultura, la gestió dels recursos naturals i el turisme.

Més enllà de graduats en turisme, el màster es dirigeix a estudiants finalitzadors en altres àmbits de les ciències socials o humanitats, així com disciplines properes a la gestió del territori com geografia, urbanisme o ciències ambientals.

També es dirigeix a professionals en actiu que necessiten preparar-se per als reptes i tendències que presenta el turisme. Especialment, a tècnics en turisme que, a causa de la seva evolució professional, no han tingut l’ocasió d’estudiar aquesta disciplina en el seu moment:

 • Tècnics i professionals que exerceixin càrrecs de gestió

Professionals del sector que necessiten actualitzar els seus coneixements i competències professionals, i conèixer les últimes tendències i eines que afecten l’àmbit de la seva especialització professional.

 • Empresaris i propietaris de negocis turístics

Empresaris i propietaris que volen conèixer més profundament les estratègies, les tècniques i els instruments per a la gestió turística, aplicant la cultura de la innovació.

 • Emprenedors

Persones interessades a desenvolupar projectes empresarials en aquest sector, coneixent abans les claus d’èxit i els seus riscos, i aprofundint en els diferents àmbits de la innovació en la gestió.

 • Titulats universitaris

Persones amb titulació universitària que volen enfocar la seva carrera professional i ampliar els seus contactes professionals en el sector turístic.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Jardí

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Aules

Fotografia de: Màster en Turisme i Gestió del Patrimoni Cultural | CETT-UB | Oficial

Passadís 

Quan acabis els teus estudis podràs desenvolupar la teva carrera professional en:

 • Empreses turístiques especialitzades en temes culturals
 • Organismes turístics com oficines de turisme, patronats, ajuntaments, consells comarcals i diputacions
 • Espais culturals d’ús turístic com museus, centres d’interpretació, parcs culturals, etc.
 • Espais naturals com parcs naturals, aules de natura i ecomuseus
 • Associacions turístiques
 • Fundacions culturals
 • Consultories turístiques i culturals
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides professionals dels nostres estudiants d’aquest Màster són:

 • Gestor de turisme cultural
 • Gestor cultural
 • Intèrpret del patrimoni
 • Dinamitzador de turisme cultural
 • Guia d’espais culturals i naturals
 • Expert i intèrpret turístic en l’àmbit de la cultura i el patrimoni
 • Creador de contingut
 • Responsable de departaments de cultura i gestió de recursos naturals amb finalitats turístiques
 • Consultor, assessor i formador
 • Emprenedor en els àmbits de la gestió turística dels recursos patrimonials culturals i naturals
 • Docent i investigador

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)