Fotografia de: El CETT es converteix en el primer centre privat d’Hoteleria i Turisme en aconseguir el reconeixement de Centre Integrat de Formació Professional  | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT es converteix en el primer centre privat d’Hoteleria i Turisme en aconseguir el reconeixement de Centre Integrat de Formació Professional Integrada

17.05.2024
 
El CETT es converteix en el primer centre privat d’Hoteleria i Turisme en aconseguir el reconeixement de Centre Integrat de Formació Professional Integrada

El darrer 8 de març el CETT va obtenir la identificació de Centre de Formació Professional Integrada (Centre FPCAT), atorgada per l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

Un centre de formació professional integrada és un tipus de centre educatiu que ofereix una formació professional més completa i especialitzada. Aquest ha de contribuir a la transformació incorporant el desenvolupament d'ofertes de formació per a persones al llarg de la vida, la implicació en projectes d'innovació i recerca aplicada, la dimensió internacional de la formació professional, el servei d'orientació professional i la col·laboració amb el servei d'acreditació de competències professionals. Aquesta distinció reconeix l’excel·lència dels centres de formació professional.

L’oferta formativa i metodologia del CETT, les instal·lacions, la innovació i estreta connexió amb el sector han estat elements clau pel seu reconeixement Centre FPCAT, que consolida el nostre compromís amb la professionalització del sector i l’ocupabilitat del nostre alumnat.


Una oferta educativa completa i especialitzada en Hoteleria i Turisme: 

Oferim el serveis bàsics del Sistema de Formació i Qualificació professionals (FP inicial i per a l’ocupació) i una oferta d’itineraris formatius complets d’especialització sectorial que ens diferencia i ens converteix en referents per a la resta de centres. Completem aquesta oferta amb cursos d’especialització, de formació continua i altres programes formatius complementaris. 
Els Centres FPCAT es caracteritzen per una oferta que inclogui el sistema integrat d’aprenentatge al llarg de la vida de les persones que estableixi, informi i orienti de forma eficaç sobre els vincles entre la formació professional inicial, la formació per a l’ocupació, el reconeixement o validació de l’experiència laboral, la formació no formal o informal i l’ensenyament universitari. 

Infraestructura i recursos 

Les nostres instal·lacions, equipades amb les darreres tecnologies i els serveis operatius de restauració del campus permeten realitzar pràctiques tant en un entorn real (Aula Restaurant, Fòrum i Hotel Universitari Alimara) i en entorns d´aules de tecnologia aplicada. 

Equip docent i tutorització 

L’equip docent de l’Escola Tècnica Professional del CETT és un equip qualificat que compta amb experiència tant en l’àmbit educatiu com en el professional. El seguiment a l’alumnat es complementa amb un servei de tutorització amb l’objectiu d’orientació acadèmica i professional. 

Metodologia pràctica 

La metodologia activa i participativa d’aquest tipus de formacions compta està enfocada a l’aprenentatge per competències, que permeten als alumnes adquirir les habilitats i coneixements necessaris per al seu futur professional. 

Connexió amb el món empresarial 

Mantenim una estreta col·laboració amb les empreses del sector, el que permet tenir un coneixement de l’evolució del sector i per tant tenir una formació actualitzada, així com oferir oportunitats al nostre alumnat de pràctiques i accés al món laboral.  Disposem del servei de Career Services que ofereix orientació professional, acompanyant a l’alumnat en la construcció del seu itinerari formatiu i assessorant les empreses i entitats respecte als serveis bàsics de formació professional. 

Innovació i desenvolupament de projectes 

Oferim al teixit empresarial formació i assessorament en matèria de formació contínua així com assessorament i desenvolupament de projectes de recerca, innovació i transferència de coneixement. 

Promovem la recerca a través dels nostres grups d'investigació, especialitzats en turisme, gastronomia i hoteleria, la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT i el desenvolupament d'activitats vinculades en els diferents nivells formatius del centre.