Fotografia de: CETT Research Seminar, l'espai per a l'investigació, el turisme i l'hoteleria | CETT
Universitat de Barcelona

CETT Research Seminar, l'espai de l'Hotel Universitari Alimara per a l'investigació, el turisme i l'hoteleria

11.04.2024
 
CETT Research Seminar, l'espai de l'Hotel Universitari Alimara per a l'investigació, el turisme i l'hoteleria

T'expliquem de què han tractat els primers tres CETT Research Seminars, els seminaris que fusionen l'àmbit acadèmic i hoteler.


Aquesta proposta de l'Hotel Universitari Alimara fusiona l'àmbit acadèmic i hoteler i genera valor pel sector turístic. Els CETT Research Seminars són seminaris de recerca, celebrats mensualment i oberts a tota la comunitat investigadora. La temàtica de cada seminari estarà relacionada amb el turisme i/o l'hoteleria.

Els CETT Research Seminars destaquen el compromís amb el reforçament de la cultura investigadora acadèmica del Campus CETT. Aquests esdeveniments seran sempre gratuïts i oberts a qualsevol persona interessada, i es duran a terme al Foyer de l'Hotel Alimara. En un futur pròxim, aquestes iniciatives es traslladaran a l'Alimara Lab, el laboratori de recerca aplicada del CETT i l'Hotel Alimara que serà inaugurat aquest 2024.

La proposta del CETT Research Seminar també neix amb la voluntat de teixir sinergies entre la comunitat investigadora i realitzar sessions de networking posteriors al seminari que puguin cristal·litzar en futures col·laboracions de recerques conjuntes amb altres universitats.


El Dr. Rob van Ginneken

#1 Gestió hotelera i habilitat i equitat en la negociació

Durant el primer CETT Seminar Research, vam comptar amb el Dr. Rob van Ginneken. Format a Groningen, Leuven i París, el Dr. Ginneken va ser professor titular de Finances Hospitalàries a la Universitat de Ciències Aplicades de Breda, on va desenvolupar investigacions sobre gestió hotelera.

El Dr. Rob van Ginneken va inaugurar els CETT Research Seminar per compartir la seva investigació sobre acords de gestió hotelera, l'equitat en la negociació i el refinament del domini de les habilitats de negociació.

#2 Millores en l'experiència d'usuari dels hostes

La segona edició dels CETT Seminar Research va ser liderada pel Dr. Oriol Anguera-Torrell, professor al CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy (Universitat de Barcelona), on imparteix classes d'Economia del Turisme i Revenue Management Hoteler. Les seves principals àrees d'investigació actuals són l'Economia del Turisme i l'Hoteleria.

A aquest seminari va analitzar una de les conseqüències que tenen els hotels en cobrar una quantitat fixa per afegir l'esmorzar a una reserva d'habitació, un tema apassionant per aplicar millores en l'experiència d'usuari dels nostres hostes.

Dr. Oriol Anguera-Torrell
Núria Guitart Casalderrey

#3 Gestió turística de destinacions urbanes: models tradicionals i plantejaments innovadors

El tercer CETT Research Seminar va ser a càrrec de Núria Guitart Casalderrey és doctoranda al programa en Geografia, Planificació Territorial i Gestió Ambiental de la Universitat de Barcelona (UB), amb una tesi centrada en la innovació en la gestió pública dels destins urbans. Actualment, és professora i investigadora al CETT-UB, on també és Coordinadora de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT. Participa en el projecte de recerca del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol "Administració compartida i béns comuns: dret i polítiques públiques mitjançant governança col·laborativa".

Entre les seves publicacions, destaquen els articles en els quals aborda els problemes de convivència i les polítiques turístiques, la participació ciutadana en el context turístic, així com les implicacions ètiques de polítiques aplicades durant la pandèmia. La seva ponència va tractar la gestió turística de destinacions urbanes: models tradicionals i plantejaments innovadors.

No et perdis les properes sessions! Estàs interessat en assistir? Escriu un correu a marketing.alimara@cett.cat i et mantindrem al dia de les properes accions de l'Hotel Universitari Alimara.