Fotografia de: Turisme Enogastronòmic | CETT
Universitat de Barcelona
Recerca > Grups de Recerca > Turisme, Cultura i Territori >

Turisme Enogastronòmic

Aquesta línia de treball es centra en l’estudi del fenomen del Turisme del Vi i en l’evolució del Turisme en les regions vitivinícoles catalanes (DOs).

Els aspectes més destacats d’aquesta línia són:

  • Impacte del Turisme en l’economia local de la regió
  • Índex de desenvolupament turístic de les DO (ocupació, visites bodegues, etc)
  • Influència Turisme en les vendes de vi
  • Estudi qualitatiu de l’efecte social de l’Enoturisme
  • Polítiques turístiques en regions vitivinícoles i fórmules de desenvolupament
  • Cooperació turística entre regions
  • Aplicació de models territorials explicatius del fenomen

Paraules clau: Integració territorial, impactes, disseny de productes, enoturisme, turisme gastronòmic, noves pràctiques turístiques, creativitat, monoactivitat, èxode rural, Denominació d'Origen, etc.