Fotografia de: La Fundació Alicia acull la visita dels estudiants del Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | CETT
Universitat de Barcelona

La Fundació Alicia acull la visita dels estudiants del Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

07.11.2014
 
La Fundació Alicia acull la visita dels estudiants del Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Els estudiants del Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC) van visitar la Fundació ALÍCIA (Campus Món Sant Benet  de Sant Fruitós de Bages) el passat dilluns 3 de novembre per assistir a la Jornada organitzada per l’Associació Catalana de Bioarqueologia  amb el títol “Les Arrels Premedievals de la Cuina Catalana. Els orígens de la nostra història gastronòmica”.

Els estudiants de primer curs del nou Grau van visitar els espais de la Fundació ALICIA, acompanyats per la professora Isabel Lugo, participant en un acte de benvinguda per part de la direcció de la Fundació Alicia, i el responsable  del Departament de Patrimoni Agroalimentari, Jaume Biarnés.

La jornada va estar presidida pel director de la Fundació Alicia, Toni Massanés, el president de l’Associació Catalana de Bioarqueologia, Lluís Garcia Petit, i el representant de la DG de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una sèrie d’interessants ponències, que van ser impartides per especialistes en història antiga i arqueologia de vàries universitats catalanes, van cobrir el període que va des de el Paleolític fins a època romana, i van ser complementades per preparacions culinàries elaborades pel l’èquid de la fundació Alícia, per il•lustrar de forma pràctica l’alimentació i la cuina de cada període.