Fotografia de: La Dra. Maria Abellanet i Meya lidera el Pacte Local que promociona el turisme sostenible | CETT
Universitat de Barcelona

La Dra. Maria Abellanet i Meya lidera el Pacte Local que promociona el turisme sostenible

16.01.2015
 
La Dra. Maria Abellanet i Meya lidera el Pacte Local que promociona el turisme sostenible

Per coordinar i impulsar el procés, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha escollit la Dra. Maria Abellanet i Meya per la seva llarga trajectòria i el seu reconegut prestigi en el sector turístic a Catalunya

L’Ajuntament de Barcelona pretén que el nou pacte elabori una estratègia turística pels propers cinc anys; que promogui un turisme respectuós amb la vida quotidiana del propis ciutadans. L’objectiu és aglutinar un ampli número de representants dels àmbits turístic, polític, econòmic i social de la ciutat i orientar el futur desenvolupament d’aquesta.

La Dra. Abellanet definirà una proposta metodològica per estructurar les bases del procés i garantir la participació activa de tots els membres. El període de treball s’ha iniciat l’1 de gener i s’allargarà fins al 31 de març de 2015; el resultat serà un document on s’hi indicaran les prioritats identificades i les principals valoracions dels assumptes tractats. Les dades que es recolliran a les conclusions permetran per poder avançar cap a un nou model de governança del sector turístic, i poder elaborar un nou Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona que l’actualitzarà pel període 2015-2020. A més, s’establiran els fonaments per posar en marxa el Consell Turisme i Ciutat com a eina de participació i control de les polítiques turístiques.

Consulta el recull de premsa d'aquesta notícia aquí.

Categories
pacte local turisme sostenible maria abellanet xavier trias