Fotografia de: La Dra. Maria Abellanet i Meya a El Periódico: s'inicien les sessions de treball en grup sobre el model turístic de Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

La Dra. Maria Abellanet i Meya a El Periódico: s'inicien les sessions de treball en grup sobre el model turístic de Barcelona

11.02.2015
 
La Dra. Maria Abellanet i Meya a El Periódico: s'inicien les sessions de treball en grup sobre el model turístic de Barcelona

La Dra. Maria Abellanet i Meya, consellera delegada del Grup CETT, ha conversat amb la periodista Patrícia Castán de El Periódico, reflexionant sobre els nous reptes que planteja el nou Pacte Local per a la gestió i promoció d'un turisme responsable i sostenible.

L’entrevista subratlla el fet que l’Ajuntament de Barcelona hagi encarregat el lideratge a la Dra. Maria Abellanet i Meya, sobre el nou eix i les propostes de futur per promoure un encaix entre ciutat i turisme. Es pretén obtenir un document de bases de diàleg en el marc d'un model compromès amb el territori i els diferents actors. Fins l'abril s'organitzen tres sessions de treball en grup on hi participen unes 125 persones de diversos àmbits. El procés participatiu permet posar damunt la taula temes com les tendències de les ciutats i del turisme urbà, la diagnosi de la situació actual turística a Barcelona, els principals reptes de la ciutat pel que fa al turisme, i també propostes alternatives de millora.

De l’entrevista, publicada dimecres 11 de febrer de 2015, en destaquem els següents titulars:

  • “L’objectiu és reunir totes les veus implicades directament o indirectament en el sector en tres mesos.”
  • “No ho encaro com un debat sinó com una reflexió. Espero que en surti un document base amb recorregut i que sigui útil.”
  • “Els impactes positius s’han de reforçar i els negatius s’han de millorar i matisar. El turisme és molt important i la gent no li pot girar l’esquena.”
  • “No tot el que passa és culpa del turisme. Insistim a treballar tendències i la ciutat s’ha de posar en context global.”

Pel que fa a l’oferta laboral al sector turístic, l’entrevista conclou explicant com des del CETT un equip professional dona servei a les empreses i orienta l’alumnat a accedir al mercat de treball. Barcelona és un nucli important de treball per al sector, on les ofertes d'empreses estan actives durant tot l'any.

Abans de l’abril s’haurà pogut obtenir informació representativa per elaborar el document final gràcies a la participació organitzada en grups de treball de veïns, hotelers, comerciants, ecologistes, urbanistes, historiadors...

Podeu consultar l’entrevista completa en aquest enllaç.

*Fotografia de El Periódico

Categories
entrevista-maria-abellanet-cett-turisme-pacte-local