Fotografia de: Nan Ferreres i Mercè Garcia al jurat del millor sommelier de cava d'Espanya | CETT
Universitat de Barcelona

Nan Ferreres i Mercè Garcia al jurat del millor sommelier de cava d'Espanya

17.02.2015
 
Nan Ferreres i Mercè Garcia al jurat del millor sommelier de cava d'Espanya

La passada nit, dilluns dia 16, va tenir lloc la Gran Final del concurs “Mejor Sumiller de España en Cava” on hi participaven 20 sommeliers finalistes. Guillermo Cruz, el sommelier del restaurant Mugaritz de Rentería, del País Basc, ha estat el guardonat com a millor sommelier del cava.

El jurat estava integrat per tres grups diferents de persones: un jurat popular, un jurat professional i un jurat d’honor. Part del jurat professional contava amb Nan Ferreres, Directora de l’EHT, i Mercè Garcia, professora del CETT. L’acte ha tingut el plaer de contar amb Josep “Pitu” Roca com a president d’honor del jurat.

El concurs té un format poc habitual i inèdit, ja que els participants, realitzen un servei de sopar, tal i com ho farien en un restaurant d’alta gama. Per a escollir el maridatge, se’ls proporcionava un llistat de Caves (amb una fitxa completa de cadascun). Per sorteig, se’ls atribuïa una taula i en aquell moment, se’ls entregava el menú. La prova consistia a realitzar el servei de la taula assignada escollint els millors Caves que segons el seu criteri, combinessin millor amb el menú incloent la selecció de copes. 

Mitjançant una fitxa de votació, el jurat avaluava diversos aspectes de l’actuació del finalista com la presentació, el coneixement del Cava, el maridatge escollit, etc. El resultat d’aquestes votacions va donar lloc als tres guanyadors del concurs. 

Des del 2013 s’han realitzat les proves regionals de selecció per tot el territori nacional en què s’han presentat més de 450 sommeliers. D’aquests, 24 van ser escollit per presentar-se a la final, però finalment han estat 20 els que s’hi han presentat. La primera edició d’aquesta gala ha estat presentada per Pepa Fernández i Marcel Gorgori a l’Hotel Barceló Sants.

guanyador-mejor-sumiller

* Fotografia de Gastronomía @GastroSER

Categories
millor-sommelier-cava-nan-ferreres