Fotografia de: La Vanguardia i Rac1 conversen amb Eugeni Osácar sobre cinema i turisme | CETT
Universitat de Barcelona

La Vanguardia i Rac1 conversen amb Eugeni Osácar sobre cinema i turisme

27.08.2015
 
La Vanguardia i Rac1 conversen amb Eugeni Osácar sobre cinema i turisme

Dissabte 15 d’agost, el suplement Quién de La Vanguardia va publicar l’article Barcelona, cámara, ¡acción! sobre Barcelona, el cinema i el turisme. Eugeni Osácar, investigador del Grup de Recerca Turisme, Cultura, Territori i expert en turisme cinematogràfic i autor del llibre Barcelona, una ciutat de pel·lícula (Editorial Diéresis, 2013), recorda que els rodatges de pel·lícules contribueixen a promocionar les ciutats com a destinacions turístiques.

Entre diversos exemples, Osácar manifesta que a l’any 2014, Barcelona va acollir 3.073 rodatges, un 23% més que durant el 2013, situant Barcelona com la primera ciutat europea en nombre de rodatges.

Podeu llegir l’article complet en aquest enllaç.

Per altra banda, el programa radiofònic Viu Lliure de RAC1, va entrevistar-lo el passat diumenge 23 d’agost. En aquest cas es van centrar a conversar sobre les destinacions de pel·lícula a Catalunya, repassant algun dels indrets que s’expliquen al seu llibre Catalunya de pel·lícula (Editorial Diéresis, 2014), com Tossa de Mar, S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Mura, Girona, Barcelona i altres indrets del territori català.

Podeu escoltar l’entrevista en redifusió en aquest podcast.

Categories
Eugenia Osácar turisme cinematogràfic turisme cinema La Vanguardia RAC1 entrevista