Fotografia de: Tornem a participar amb la Tapa Solidària, 5a edició! | CETT
Universitat de Barcelona

Tornem a participar amb la Tapa Solidària, 5a edició!

01.10.2015
 
Tornem a participar amb la Tapa Solidària, 5a edició!

Un any més, el CETT torna a col·laborar amb el projecte de la Tapa Solidària, la qual arriba a la 5a edició. Enguany el plat de la carta de l’Aula Restaurant CETT que participa en el projecte és: Caneló de pollastre amb foie i beixamel d'ametlles.

Amb la presentació de la 5a edició aquest matí al Restaurant Tickets, s’ha donat el tret de sortida de la campanya, la qual estarà activa des d’avui 1 d'octubre de 2015 i fins al 10 de gener de 2016La Tapa Solidària és un projecte apadrinat pels cuiners Albert i Ferran Adrià, que suma els esforços de molts restaurants, enguany 101, i del Casal dels Infants per trencar el cercle de la pobresa infantil.

Cada restaurant col·laborador aporta 0,50€ de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants, que treballa fa més de 30 anys perquè l’educació alimenti el futur dels infants i joves en situació de risc d’exclusió social. En el cas de la nostra col·laboració, tractant-se d’un plat enlloc d’una tapa, aportarem 1,5€ de cada plat venut a aquesta iniciativa.

Pots participar amb el projecte venint a dinar a l'Aula Restaurant CETT i demanant el nostre plat especial. L'Aula Restaurant CETT està oberta de dilluns a divendres de 13.45h a 15.30h. Es pot reservar taula de forma online o trucant al 666.410.096 o 93.428.07.77 (ext. 7311).

Fotografia de: Tornem a participar amb la Tapa Solidària, 5a edició! | CETT

Objectius del projecte

En les quatre primeres edicions, la Tapa Solidària hem aconseguit més de 92.000 euros que s’han destinat íntegrament a Vincles, el projecte maternoinfantil del Casal que cada dia dóna suport a les mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. El projecte neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, fa créixer les possibilitats de tirar endavant dels nens i nenes”, ha explicat Lluís Prats, Vicepresident del Casal, a la presentació.

La Tapa Solidària ha estat clau en el funcionament de Vincles als barris de Badalona, Santa Coloma, Salt i Barcelona. “El darrer any hem acompanyat 571 nadons i mares d`entorns i famílies marcades per la pobresa perquè tinguin un inici de vida segur i puguin esforçar-se per tirar endavant”, ha detallat Prats.

El compromís de les persones que tastin la Tapa Solidària es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat, en més oportunitats perquè els infants siguin els protagonistes de la seva educació, del seu progrés, de la seva vida. “Els valors com la constància, la perseverància i l’esforç són el tret identitari del Casal dels Infants”, ha explicat, al seu torn, Dolors Rusinés, Secretària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Rusinés ha parafrasejat al jurista francés Brillat-Savarin “la sort d’un poble depén de com s’alimenta”, ha dit, “després de més de 30 anys treballant per la inclusió social, el Casal dels Infants ens segueix alimentant l’esperit”.

Més restaurants i premis per als participants

En aquesta 5a edició hi participen 101 restaurants, una quinzena més que l’any passat. Enguany, a més, qui no tingui la possibilitat d’anar-hi presencialment a demanar la tapa, podrà fer-ho a través de la plataforma Letsbonus. Es publicarà una pestanya exclusiva per a la Tapa Solidària amb 12 restaurants que també la vendran via online. Des de l’Aula Restaurant CETT, ens sumem a aquesta nova opció de participación i es podrà realitzar la compra en aquesta plataforma.

Letsbonus donarà també la possibilitat de fer un donatiu extra de 3 euros que anirà a parar directament al Casal dels Infants.

A banda, amb la consumició de la Tapa Solidària hi haurà la opció d’omplir les dades del sotagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un àpat per a dues persones cedit per cadascun dels restaurants. S’entrarà també en un sorteig d’un viatge a Dubai per a dues persones cortesia del xef Mariano Andrés amb visita inclosa al seu restaurant “Seville’s” a la capital dels Emirats. “Estic molt content de poder oferir aquesta oportunitat de connectar Barcelona amb Dubai a través de la solidaritat”, ha comentat el xef.

“Que la força de les persones torni a demostrar-nos que tot és possible. En nom de tots els nens i nenes als que donem un cop de mà diàriament, gràcies per formar part de la família del Casal dels Infants!”, ha acabat agraint el Vicepresident del Casal, Lluís Prats.

Categories
Tapa Solidària CETT Aula restaurant CETT presentació Casal dels Infants Víncles