Fotografia de: CETT-UB inicia el primer Diploma Universitari de Cocteleria i Mixología de l’Estat | CETT
Universitat de Barcelona

CETT-UB inicia el primer Diploma Universitari de Cocteleria i Mixología de l’Estat

27.10.2015
 
CETT-UB inicia el primer Diploma Universitari de Cocteleria i Mixología de l’Estat
  • La primera edició del Curs ha cobert totes les places oferides. 
  • S'ha creat una aula tècnica amb estacions de cocteleria especialment dissenyades pel curs.
  • Javier de las Muelas, director de desenvolupament conceptual dels estudis, ha inaugurat la formació al Campus CETT-UB de Barcelona.

Avui dimarts 27 d’octubre el Campus CETT-UB ha celebrat la inauguració del 1r Curs de Cocteleria i Mixologia de l’Estat amb diploma d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona. La creació del curs ha tingut molt bona acollida entre els professionals, ja que es tracta d’una formació única, de qualitat, efectiva i pràctica, i s’han cobert totes les places oferides.

La inauguració ha comptat amb la presència de Javier de las Muelas, empresari, bartender i mixologista, el qual participa en el curs com a director de desenvolupament conceptual. A més, una representació del comitè assessors i professors, i Damià Mula com a coordinador, del curs han donat també el tret de sortida d’aquesta proposta pionera a tot l’Estat.

El nou diploma, l’única formació en cocteleria reconeguda per la Universitat de Barcelona (UB), pretén formar professionals que dominin la tècnica dels bartenders, i que siguin experts en les habilitats i coneixements que aquesta professió requereix. Entre els objectius també es treballarà per tal que els participants siguin capaços de crear projectes empresarials amb la cocteleria com a protagonista, fomentant les seves inquietuds emprenedores en l’àmbit de la restauració.

AULA TÈCNICA I ESTACIÓ DE COCTELERIA PROFESSIONAL

Per a la realització d’aquesta formació s’ha dissenyat una aula tècnica especial dins les instal·lacions del Campus CETT-UB, on els alumnes disposen d’una estació de cocteleria professional, creada juntament amb CocktailStations, empresa capdavantera en la fabricació de barres professionals.

La creació d’aquestes estacions respon a la voluntat d’emular una barra professional, amb una estructura idònia per a la pràctica, per tal d’aprendre en un espai real, composat per tots aquells elements que un Barman necessita per desenvolupar el seu treball: estacions per gels de diferents tipus, renta-cocteleres a pressió, taules de tall, espai per netejar els utensilis o taula de servei per a la preparació dels còctels, entre d’altres elements dissenyats per a facilitar l’aprenentatge actiu. A més, les estacions estan fabricades d’acer inoxidable per complir les normes higièniques dels establiments de restauració.

Aquesta instal.lació de barres professionals úniques a l’Estat permetrà posar en pràctica tots els continguts del pla d’estudis i dominar totes les tècniques que aquest ofici requereix. A més, l’espai s’adaptarà per impartir-hi també les disciplines que configuren aquesta formació: des de l’evolució dels perfils de bartender i barista, el domini de la tècnica clàssica i d'avantguarda, la metodologia del tast, o la formació en competències directives, el disseny de la carta o la gestió de costos, compres i estocs, o vessants vinculades al lideratge d'equips de treball, entre d’altres.

Amb l’inici del Curs de Cocteleria i Mixologia de CETT-UB s’estan posant els pilars del que serà la nova generació de Barmans i Barmaids, i professionals de la indústria dels licors i destil·lats.

Visualitza l'àlbum de fotogrfies de l'acte:

Fotografia de: CETT-UB inicia el primer Diploma Universitari de Cocteleria i Mixología de l’Estat | CETT
Inauguració Curs Cocteleria i Mixologia CETT-UB
Categories
barmans barmaids cocteleria mixologia CETT