Fotografia de: El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel·lència en recerca de Grau i Batxillerat en Turisme i Hoteleria | CETT
Universitat de Barcelona

El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel·lència en recerca de Grau i Batxillerat en Turisme i Hoteleria

30.10.2015
 
El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel·lència en recerca de Grau i Batxillerat en Turisme i Hoteleria

•  Alumnes de dos centres de batxillerat de Lleida i un d’El Vendrell, guardonats per la Fundació Gaspar Espuña-CETT pels treballs en turisme i hoteleria.

•  Enguany, s’inicia el primer curs universitari en Mixologia i Cocteleria de l’Estat i arranca el segon del Grau interuniversitari UB-UPC en Ciències Culinàries i Gastronòmiques, impulsat per Joan Roca (Celler de Can Roca). 

•  Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona, també es posa en marxa la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, per impulsar l’excel·lència, la competitivitat i la sostenibilitat turística.

 

El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ha inaugurat el curs acadèmic 2015-2016 guardonant els millors treballs de recerca en Turisme i Hoteleria d’alumnes de batxillerat de Catalunya, i també el millor projecte final de Grau de Turisme del CETT-UB.

La Fundació Gaspar Espuña-CETT anualment guardona els treballs d’alumnes de batxillerat per incentivar la recerca en el camp del turisme i l’hoteleria i, d’aquesta manera, donar-lo a conèixer com un sector amb futur acadèmic i professional. Entre els 33 treballs presentats a l’edició d’enguany, els guardonats han estat alumnes de dos centres de Lleida i un d’El Vendrell.

Laia Guardiola Navés, de l’Institut Samuel Gili Gayà de Lleida, ha recollit el 1er premi pel seu treball El Pirineu màgic: tres rutes literàries de la mà de Pep Coll, consistent en tres recorreguts pels Pirineus, a partir de textos de l’escriptor del Pallars Jussà, Josep Coll. El 2on premi ha estat per la recerca sobre El moviment ‘Eres válido’ de Christian González Ruz, de l’IES Baix Penedès d’El Vendrell. L’estudiant ha creat un espai web (www.eresvalido.com/ca/), en el qual les persones amb mobilitat reduïda poden conèixer els llocs accessibles. Dels paladars d'ahir als sabors d'avui, de l’estudiant del Col·legi Arabell de Lleida, Magalí Ortíz Martín, ha estat mereixedor del 3er premi per aquesta treball que recorre des de la cuina tradicional catalana del segle XX (etiquetat com “La cuina de la meva padrina”) fins a la cuina moderna del segle XXI (“La cuina avantguardista”).

El Premi Ramon Arcarons pel millor projecte final de carrera del Grau de Turisme, adreçat als alumnes de Grau de Turisme del CETT-UB, ha estat per l’estudi sobre la Valoració de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) per part dels usuaris i treballadors d’un grup hoteler. Les seves autores, Mònica Armstrong i Ana Molina, han recollit el premi de mans de Marian Muro, directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya, i de Maria Abellanet, CEO del Grup CETT.

Economia col·laborativa


L’entrega dels guardons ha estat precedida per la lliçó inaugural, que enguany ha impartit Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb una exposició sobre la regulació de l’economia col·laborativa en el sector turístic.

Els guardons i la lliçó inaugural han tingut lloc en el marc d’un acte que ha reunit 400 persones en el Campus CETT-UB de Barcelona, entre alumnes i membres del centre acadèmic i diferents personalitats del sector turístic, com Gaspar Rosselló, vicerector de política acadèmica, estudiants i qualitat de la Universitat de Barcelona (UB); Agustí Colom, regidor d’ocupació, empresa i turisme de l’Ajuntament de Barcelona; o representants de la Generalitat de Catalunya, com Marian Muro, directora general de turisme, Melcior Arcarons, director general de formació professional inicial i ensenyaments de règim especial i Miquel Alsius, president del Grup CETT.

Durant la inauguració, s’han presentat les novetats del curs, entre les que destaquen la posada en marxa del Diploma d’extensió universitària en Cocteleria i Mixologia, els primers estudis universitaris sobre aquesta matèria de l’Estat. Enguany, s’inicia el segon curs de Grau interuniversitari Universitat de Barcelona (UB)-Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en Ciències Culinàries i Gastronòmiques, impulsat i assessorat per Joan Roca (xef del Celler de Can Roca) i que s’imparteix majoritàriament en el Campus del CETT. 

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la recent aprovació de la seva creació per part del Consell de Direcció de la Universitat de Barcelona, la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB és una altra de les novetats significatives d’aquest curs. Es tracta de la primera càtedra d’aquestes característiques de Barcelona i de l’Estat, la qual neix amb l’objectiu d’aglutinar coneixements, talent i recursos per impulsar l’excel·lència, la competitivitat i la sostenibilitat turística.

La Càtedra durà a terme projectes d’Investigació, Recerca i Desenvolupament, activitats de formació i accions de difusió i transferència del coneixement, especialment en l’àmbit del turisme urbà a Barcelona. Un dels primers projectes és la celebració, a l’abril de 2016, de la 1a edició de l’International SmarTourism Congress, entès com un marc de trobada, professional i acadèmica, interuniversitari i internacional, sobre el turisme sostenible.

Visualitza l'àlbum de fotogrfies de l'acte:

Fotografia de: El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel·lència en recerca de Grau i Batxillerat en Turisme i Hoteleria | CETT
Acte Inaugural Curs 2015-2016
Categories
acte inaugural curs 2015 2016 CETT