Fotografia de: El CETT organitzarà el primer Smart Tourism Congress | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT organitzarà el primer Smart Tourism Congress

28.01.2016
 
El CETT organitzarà el primer Smart Tourism Congress
  • L’Smart Tourism Congress Barcelona 2016 se celebrarà en el Campus Internacional CETT-UB, entre el 9 i l’11 de novembre d’enguany.
  • L’Smart Tourism Congress Barcelona 2016 vol reforçar el lideratge de Barcelona en l’àmbit acadèmic internacional i en les noves tendències turístiques, en particular.
  • El comitè científic l’integren acadèmics de centres de Catalunya, Espanya, Alemanya, Austràlia, Estats Units, Finlàndia, Holanda, Japó o Mèxic. 

Promogut i organitzat pel Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT (adscrit a la Universitat de Barcelona), l’Smart Tourism Congress Barcelona 2016, acollirà, entre el 9 i l’11 de novembre d’enguany, experts professionals i acadèmics d’arreu del mon per tractar els efectes, les oportunitats i les tendències, del turisme intel·ligent. De caràcter bianual, en aquesta primera edició, es preveu l’assistència de 100 delegats, dels quals un 50% serà de fora de l’Estat.

L’Smart Tourism Congress Barcelona 2016 que se celebrarà al CETT, és una iniciativa de la Càtedra CETT-UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, nascuda recentment a Barcelona, fruit de l’acord  entre l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona. el Grup CETT i la Fundació Gaspar Espuña-CETT.

L’objectiu dels organitzadors de l’Smart Tourism Congress Barcelona 2016 és generar un espai de trobada on, gràcies a la participació de diferents experts internacionals vinculats a la realitat de l’Smart tourism, pugui analitzar-se aquest fenomen amb profunditat i s’articulin sinergies capaces de dibuixar el futur del turisme intel·ligent i afrontar els reptes que aquest ens planteja. Segons la Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del Grup CETT, “el congrés canalitzarà i transmetrà el coneixement expert sobre Smart tourism, una de les línies d’investigació de la Càtedra CETT–UB”.

Tecnologia i innovació en turisme

La primera edició combinarà les ponències magistrals amb la presentació i defensa de comunicacions, amb un contingut articulat en tres eixos: l’avantguarda tecnològica de les destinacions i empreses turístiques; la gestió intel·ligent de les destinacions turístiques; i la innovació i la creativitat en els models de negoci adaptats a la conjuntura actual.

Tot integrant molts dels recursos tecnològics i els avenços dedicats a les Smart Cities, però més enllà de les ciutats, l’Smart Tourism incideix en la governança compartida en tot el territori entre administració, sector privat i ciutadania, per una gestió sostenible i responsable del turisme. L’Smart Tourism es desenvolupa en un entorn digital on s'aconsegueixen nous nivells d'intel·ligència dels sistemes turístics. amb la transformació dels fluxos d’informació i de les formes com es creen, s’intercanvien, es consumeixen i es comparteixen  experiències turístiques.

El comitè científic l’integren acadèmics de centres de Catalunya, Espanya, Alemanya, Austràlia, Estats Units, Finlàndia, Holanda, Japó o Mèxic.

Projecció i atracció de talent internacional

L’organització del Smart Tourism Congress Barcelona respon als objectius fundacionals de la Càtedra CETT-UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de contribuir a projectar Barcelona com a capital del Mediterrani i, també, com a líder en la sostenibilitat, com a pol turístic internacional i atraure talent internacional cap a la ciutat.

Les quatre parts impulsores de la Càtedra -Ajuntament de Barcelona, Universitat de Barcelona, Grup CETT i la Fundació Gaspar Espuña-CETT- van destacar en les bases del conveni signat el passat mes d’abril, que la creació de la càtedra de turisme, hoteleria i gastronomia era “imprescindible”, donat que “Barcelona i Catalunya són un referent turístic, hoteler i gastronòmic internacional”.

Més informació: www.cett.es/smartourismcongress/ca/

Categories
Maria Abellanet i Meya Smart Tourism Congres turisme Barcelona CETT