Fotografia de: Un món més enllà del vi | CETT
Universitat de Barcelona

Un món més enllà del vi

15.03.2016
 
Un món més enllà del vi

El món del vi, va molt més enllà del que ens podem imaginar.

Per tots és conegut que el vinagre és on morirà el vi. És utilitzat com a condiment alimentari, conservant i amb moltes altres aplicacions i usos. Però abans que això passi, el vi pot transformar-se en una gran varietat de begudes.

Si el vi és tractat i aromatitzat amb una infinitat d'herbes aromàtiques, arrels i flors, segons la combinació secreta de cada elaborador, s'obté el Vermut. Es tracta d'una beguda que històricament va ser utilitzada com a medicament per obrir la gana, per aquest motiu, "l'hora del vermut", sempre és l'hora prèvia al dinar.

En canvi, quan el vi és sotmès a una segona fermentació, s'obté una gran varietat de vins escumosos: Champange a França, Cava a Espanya, Frizante a Itàlia, Xampanya a Xile, entre d'altres.

Sabies que hi ha elaboradors de cava que estan duent a terme la segona fermentació en ampolla, sota el mar? Es diu que les condicions de pressió, llum, estanquitat, humitat, són ideals per obtenir un producte de gran qualitat. Les ampolles en fermentació s'enfonsen en una mena de gàbies d'acer inoxidable sota el mar. Deixant que durant 9 mesos es dugui a terme la transformació del vi en cava, obtenint les petites i delicioses bombolletes tan característiques d'aquest tipus de beguda.

Hi ha tot un món més enllà del vi, vols descobrir-ho?

Per donar  resposta a aquesta i altres preguntes relacionades amb els diferents productes del món del vi, CETT eLearning posa en marxa el mòdul Productes i vins especials, en metodologia 100% en línia, que pretén cobrir aquestes necessitats formatives de productes que van més enllà del tradicional vi.

Sra. Alícia Solé

Professora a CETT eLearning

Per a més informació: cettelearning@cett.cat

Categories
mon vínic vi cava xampagne vermut cett elearning online CETT