Fotografia de: “Essays in Applied Economics”, la tesi del Dr. Oriol Anguera, rep qualifació de cum laude | CETT
Universitat de Barcelona

“Essays in Applied Economics”, la tesi del Dr. Oriol Anguera, rep qualifació de cum laude

29.06.2016
 
“Essays in Applied Economics”, la tesi del Dr. Oriol Anguera, rep qualifació de cum laude

El passat dijous 23 de juny, el ja Dr. Oriol Anguera, va realitzar la defensa oral de la seva tesi titulada Essays in Applied Economics, a la Universitat Pompeu Fabra.


La tesi està formada per tres capítols independents:


  • En el primer, proposa un model teòric que mostra que la confiança en desconeguts és un dels canals a través dels quals les institucions determinen resultats econòmics positius com l’emprenedoria, però també d'altres negatius com la corrupció. El model prediu que la relació a nivell individual entre honestedat i confiança varia en funció de la qualitat institucional. Presenta evidència empírica que dóna suport a aquesta predicció.

  • En el segon capítol, estudia fins a quin punt l'existència d'spillovers que operen a nivell d'indústria-localització entre compatriotes determina els enclavaments ètnics als EUA. Amb aquest objectiu, proposa un model que permet estimar la intensitat d'aquests spillovers. Estima aquest índex utilitzant dades del cens dels EUA i conclou que els immigrants que poden tenir més dificultats en interaccionar amb no-compatriotes es beneficien més d'aquest tipus d'spillovers.

  • En el tercer capítol, documenta empíricament que les principals relacions sobre les decisions d'internacionalització que s’han trobat a la literatura de comerç internacional de les empreses multinacionals també s’estenen a la indústria hotelera espanyola.

 

Felicitats  per la qualificació Cum Laude, Dr. Anguera!

Categories
oriol anguera doctorat tesi cum laude turisme Essays in Applied Economics CETT