Fotografia de: Marta Conill participa a Madrid al III Congreso Internacional de Educación Patrimonial | CETT
Universitat de Barcelona

Marta Conill participa a Madrid al III Congreso Internacional de Educación Patrimonial

02.11.2016
 
Marta Conill participa a Madrid al III Congreso Internacional de Educación Patrimonial

Els dies 26, 27 i 28 d’octubre es va celebrar a Madrid el III Congreso Internacional de Educación Patrimonial, congrés que uneix investigadors i professionals de l’àmbit de l’educació patrimonial.

El Grup de Recerca en Turisme, Cultura i Territori de l’EU CETT-UB va ser-hi present a través de la participació de la investigadora Marta Conill Tetuà, que va presentar el pòster de la investigació Análisis didáctico de la museografía en los espacios patrimoniales all’aperto de la Ciudad de Barcelona ¿Un recurso para toda la ciudadanía? , realitzada juntament amb la Dra. Laia Coma Quintana.

Tal i com s’indica al títol, l’objectiu de la recerca es basa en analitzar la presència de museografia (recurs de mediació turístico-cultural del patrimoni) en espais patrimonials a l’aire lliure de Barcelona, aquesta analitzada com a Ciutat Educadora, destí turístic mundial i SmartCity. Un cop se’n determinava la presència, es realitzava un anàlisi en profunditat del recurs pel que fa al seu format, la seva accessibilitat, la informació i el contingut que s’hi transmetia, entre d’altres aspectes.

La conclusió de la investigació mostra que la museografia all’aperto analitzada posseïa notables carències en el seu contingut, des d’una perspectiva didàctica i pedagògica. Per tant, cal incorporar canvis per convertir el recurs de mediació turístico-cultural en un verdader recurs de mediació didàctic inclusiu per a tota la ciutadania, que ofereixi la possibilitat d’aprendre en un entorn urbà.

Categories
CETT CETT-UB educació patrimonial turisme museografia Barcelona patrimoni all'aperto