Fotografia de: 250 experts participen al 1er Congrés Internacional en Turisme Intel·ligent | CETT
Universitat de Barcelona

250 experts participen al 1er Congrés Internacional en Turisme Intel·ligent

09.11.2016
 
250 experts participen al 1er Congrés Internacional en Turisme Intel·ligent

  • El Campus Internacional CETT-UB acull, del 9 a l’11 de novembre, un congrés impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Fundació Gaspar Espuña-CETT i el CETT.

  • Més de 20 ponències, 40 comunicacions acadèmiques, premis a les comunicacions més innovadores, jornades sobre empreses i també Start-ups en turisme intel·ligent, alguns dels aspectes destacats de la trobada.

  • Juan Antonio Zufiria Zatarain, director general d'IBM Global Technology Services d'Europa, ha obert la ponència d’obertura del Congrés.

Avui ha començat la 1a edició de l’Smart Tourism Congress Barcelona CETT (STCB 2016), que té lloc a l’Hotel Alimara Barcelona del Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, i que es prolongarà fins el divendres 11 de novembre, i que congrega a més de 250 professionals i acadèmics per abordar les principals tendències en turisme intel·ligent, de la mà d’experts de tot el món.

Obert per una ponència inaugural a càrrec de Juan Antonio Zufiria Zatarain, director general d'IBM Global Technology Services d'Europa, el congrés, interuniversitari i internacional, ha estat promogut per la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.

En l’acte d’inauguració han intervingut els representants de les institucions que l’han fet possible, com la Dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta del Comitè d’Honor del congrés; Agustí Colom, regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona; Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement; i el Dr. Joan Tugores, director de la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.

A aquesta primera ponència, la segueixen diferents sessions programades sobre temes vinculats al turisme intel·ligent. En concret, avui dimecres, intervenen Montserrat Pareja-Eastaway, professora del departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Oriol Miralbell, membre del Comité director de l’International Federation for IT and Travel and Tourism (IFFIT), professor i investigador del CETT.

 

40 comunicacions

En el transcurs del congrés es presentaran un total de 40 comunicacions acadèmiques, a càrrec d’experts de diferents centres universitaris i de 30 nacionalitats diferents. Els ponents procedeixen tant d’universitat de l’Estat (Madrid, Màlaga, Illes Balears o Catalunya), d’Europa (Portugal o Itàlia), o Internacionals (com Brasil, Argentina, Mèxic, Xile, Estats Units, Canadà o Corea del Sud).

El dijous 10, s’entregaran els premis a les millors comunicacions presentades durant el congrés.

 

Impuls a l’emprenedoria

El segon dia del congrés, tindrà lloc l'Smart Tourism Start Up Experience 2016, en el qual es podrà conèixer de primera mà les experiències de diverses start-ups del món del turisme, l'hoteleria i la gastronomia.

Les start-ups participants explicaran la seva proposta de valor, les solucions que aporten i el seu model de negoci, entre d’altres. Entre les experiències que es presentaran, figuren LightEyes Technologies,  CitiesandKids, Planomi, Tripuniq, Nyuron, Greencustorners, The Hotels Network, Viajaris i Foodie and Tours.

A la vegada, el consell d'assessors del congrés, format per experts en emprenedoria, empresa i transformació digital, en ressaltaran les característiques clau de cadascuna.

Aquest consell assessor està integrat per representants de la Fundació Gaspar Espuña-CETT, Barcelona Activa, Mobile World Capital Barcelona, SEGITTUR, RED INTUR i BLE (Barcelona Loves Entrepeneurs).

 

Protagonisme empresarial

Durant el congrés, el dia 11 de novembre, tindrà lloc la celebració de la Jornada Professional, que obriran Miquel Forns i Fusté, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, juntament amb Eugeni Osácar Marzal, director acadèmic de la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB. La ponència inaugural anirà a càrrec de Josep M. Piqué, president de la lnternational Association of Science Parks and Areas of innovation.

Entre les empreses participants figuren Carlos Romero, director d'lnvestigació, Desenvolupament i lnnovació Turística de SEGITURR; Xavier Suñol, responsable de projectes estratègics de la Direcció de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona; i també Patrick Torrent, director executiu de l'Agencia Catalana de Turisme.

Altres participants, en aquesta jornada, són Foodie & Tours, Mobile World Capital Barcelona, Booking.com, Mytaxi Espanya, Avant Grup, Meliá Hotels lntenational, DFRC AG, Gaudí Exhibition Center.

Tancaran aquesta jornada, Agustí Colom, regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona,  Miquel Alsius, president del Grup CETT, i Carlos Romero, director de l+D+i de SEGITTUR.

Categories
Smart Tourism #STCBCETT congrés Campus CETT-UB turisme intel·ligent