Fotografia de: El CETT participa en l'innovador projecte Culinary Caravan | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT participa en l'innovador projecte Culinary Caravan

14.12.2016
 
El CETT participa en l'innovador projecte Culinary Caravan

PROJECTE ERASMUS+ CULINARY CARAVAN

L’Escola Tècnica Professional del CETT participa en un innovador projecte de col·laboració educativa en l'àmbit de la Formació Professional. Es tracta d’una associació estratègica entre centres educatius, finançada per la Unió Europea en el marc del programa Erasmus+.  El seu nom oficial és "Culinary Caravan" i hi participen 9 escoles d'Hoteleria i de Gestió d’Empreses de 4 països d'Europa: Espanya, Itàlia, Finlàndia i Letònia. Cada país comptarà també amb l’assessorament  d’emprenedors i/o experts del sector de la Restauració. El projecte es prolongarà al llarg de dos anys, de setembre de 2016 a juny de 2018.

Objectius i desenvolupament

El seu objectiu és crear un nou model pedagògic, col·laboratiu,  innovador, internacional, pràctic i definit per l’e-learning digital –en llengua anglesa-, per desenvolupar les capacitats d’emprenedoria en l’àmbit de la Formació Professional. A través d’aquesta experiència, els estudiants dels quatre països que hi participin, milloraran les seves competències en el disseny, la implementació i la gestió de negocis, en aquest cas de negocis d'hoteleria, i més concretament, de fórmules d’street food . El treball que desenvoluparan a cada país, supervisat pels seus professors, i assessorat per professionals,  es posarà en comú a través d'una plataforma on line i de les xarxes socials (estudi de mercat, disseny d'oferta, pla de viabilitat, etc.), i ha de conduir a la posada en marxa d’un negoci real en format pop up (durant 2 dies), en cada un dels països:

         Hèlsinki (Finlàndia): desembre 2016

         Barcelona (Espanya): maig 2017

         Riga (Letònia): desembre 2017

         Bardolino (Itàlia): maig 2018

Es tracta, evidentment, d'un projecte educatiu, basat en la internacionalització, l’aprenentatge digital, la cooperació on-line i la mobilitat, per tant, tots els equips d'estudiants i professors viatgen a cadascun dels països per participar en la posada en marxa real del negoci.

En el cas d’Espanya, participen en el projecte l’Escola Tècnica Professional del CETT,  pel que fa a la Formació Professional en Cuina i Serveis de Restauració, i el Col·legi Badalonès (Badalona), en el terreny d’Administració i Finances. Participa com a assessor el xef Xavier Franco (propietari del Restaurant Saüc i actualment xef del Restaurant "Les Magnòlies", Arbúcies, 1 * Michelin).

Primer Pop Up (Hèlsinki, desembre 2016)

El primer Pop Up té lloc a Hèlsinki, Finlàndia, país al que pertanyen les escoles gestores del projecte, del 14 al 20 de desembre. Per tant, tots els estudiants seleccionats de les diferents escoles, els seus professors i els coordinadors del projecte, viatjaran a Finlàndia.

Els alumnes seleccionats al CETT per participar en aquesta primera acció són: Carlos Navarro Marchante, Wiliam Aguilar Cárdenas i Mihai Bogdan Toma que cursen el 3r any del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració.

El professor de cuina Alberto Martínez Ripa és el docent responsable i Isabel Lugo la coordinadora del projecte al CETT.

El 17 i 18 de desembre estarà en funcionament el pop up que els estudiants han dissenyat, en aquest cas, un food truck que s’instal·larà al Mercat de Nadal de Teurastamo, en el què s’espera la visita d’unes 10.000 persones durant els dos dies. 

Categories
culinary caravan isabel lugo food truck street food helsinki CETT