Fotografia de: Es presenten les últimes dades de l’Observatori del Turisme Rural a les Illes Balears sobre el turisme wellness i el client sènior | CETT
Universitat de Barcelona

Es presenten les últimes dades de l’Observatori del Turisme Rural a les Illes Balears sobre el turisme wellness i el client sènior

14.12.2016
 
Es presenten les últimes dades de l’Observatori del Turisme Rural a les Illes Balears sobre el turisme wellness i el client sènior

Aquest dijous 15 de desembre s'han presentat a la Facultat de Turisme de la Universitat de les Illes Balears les últimes dades de l'Observatori del Turisme Rural sobre el turisme wellness i el client sénior. Una iniciativa de recerca conjunta desenvolupada per Escapadarural.com, l'EU CETT-UB i Netquest. L'objectiu, aportar informació de valor sobre el sector del turisme rural a Espanya, tant en el seu àmbit de l'oferta, propietaris, com en el de la demanda, viatgers.

Ana Alonso, directora de comunicació d'Escapadarural.com, i Enric López C., director del Màster Universitari en Direcció d'Empreses Turístiques de l'EU CETT-UB, han presentat aquest Observatori i els Informes sobre el turista wellness i sènior, dues tipologies de turista rural de gran interès per als territoris rurals a Espanya i, especialment, per les Illes Balears. En l'acte també han participat el director-gerent de la Agència de Turisme dels Illes Balears, Pere Muñoz, el degà de la Facultat de Turisme de la Universitat de les Illes Balears, Dr. Tolo Deyá, i el president de la Associació Balear d'Agroturismes, Miquel Artigues.

L'Observatori del Turisme Rural presenta, a partir de setembre de 2015, els seus nous informes sobre el sector. L'estudi aborda qüestions noves i revisa altres aspectes per conèixer l'evolució del sector en l'últim any.

Turista wellness

Univers viatgers: 2.822.947 INE 2014

Error de mostra: 0,8%

Nivell de confiança: 95%

Univers propietaris: 15.221 INE 2014

Error de mostra: 1,65%

Nivell de confiança 95%


El turisme wellness és cada dia més important a Espanya. El nostre mercat ocupa la sisena posició dins del sector a Europa, tenint una perspectiva de creixement per 2017 d'un 6,2% anual.

Turista sènior

Univers viatgers: 3.264.187 INE 2015

Tamany de mostra: 15.175

Error de mostra: 0.8%

Nivell de confiança: 95%

Univers propietari: 15.221 INE 2015

Tamany de mostra: 2.859

Error de mostra: 1,65%

Nivell de confiança: 95%

 

Al 2015, segons dades de l'INE, els 15.305 establiments de turisme rural oberts van donar ocupació a una mitjana de 21.971 persones, la qual cosa suposa un increment de personal d'un 0,67%. Per la seva banda, el nombre d'allotjaments va augmentar en una taxa del 0,55%, i l'ocupació en un percentatge de l'11,56% entre setmana, i del 13,06% els caps de setmana.


Ens trobem davant d’un dels segments de població que està experimentant un major creixement demogràfic i que, per la seva capacitat adquisitiva i disponibilitat de temps lliure, es podria convertir en un públic objectiu de gran interès per al sector.

Categories
Observatori Turisme Rural turisme wellness sènior illes balears