Fotografia de: Gaspar Espuña i Berga guardonat en els Premis del Consell Català | CETT
Universitat de Barcelona

Gaspar Espuña i Berga guardonat en els Premis del Consell Català

03.04.2017
 
Gaspar Espuña i Berga guardonat en els Premis del Consell Català

Gaspar Espuña i Berga ha estat guardonat amb el Premi del Consell Català de Formació Professional a la trajectòria individual desenvolupada en el camp de la formació professional, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

El guardó el va recollir la Dra. Maria Abellanet i Meya, en l’acte de lliurament que va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat de Catalunya. Aquests Premis, creats l’any 2014 pel Consell Català de Formació Professional, tenen l’objectiu de reconèixer, valorar i fomentar les tasques individuals desenvolupades en aquest àmbit. Aquests premis volen distingir les tasques meritòries en activitats relacionades amb l'FP fetes a Catalunya, que destaquin pel seu significat, valor, dedicació, exemplaritat, així com per l'adequació a les necessitats del mercat laboral, docència, aprenentatge, innovació, gestió, elaboració de metodologies i materials, entre altres.

Fundador del grup d'empreses del CETT, especialitzat en l'ensenyament, la investigació i l'assessorament turístics, Gaspar Espuña, que també figura al capdavant de la Fundació Gaspar Espuña-CETT és una figura clau en el sector per la seva visió estratègica i de futur. Al llarg de la seva trajectòria professional ha rebut diversos guardons, com la Medalla d'Honor del Turisme de la Generalitat (2000), la Medalla d'argent del Turisme atorgada pel Ministeri de Turisme de França (1991), la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Honor de Barcelona (2005).

A l’acte van ser-hi presents la filla del Sr. Espuña, Eva Espuña, el net Quim Solans, i els representants del CETT Miquel Alsius, Narcís Coll, Elisabet Ferrer, Carme Cassà, Manel Bassols, José Antonio Pérez-Aranda, i Nan Ferreres.

El guardó rebut és una rèplica de l'estàtua d'El Forjador, obra original del 1941 de l'escultor Josep Llimona i Bruguera, considerat un dels millors representants de l'escultura modernista catalana. A Sabadell hi ha una còpia de l'original conservat al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona, encarregada per l'Ajuntament l'any 1984 a la Fundició Vila de Valls, amb la finalitat d'homenatjar el Treball, tal com ho demostren les dades iconogràfiques del martell, l’escarpa i el davantal.

En aquesta tercera edició també han estat guardonats Antoni Miquel i Felip, Francesc Ranchal i Collado, Juan Pedro González Blázquez, Maria Ángeles Chavarría Lorente, i Teresa Coll i Cambras.

Categories
Gaspar Espuña FGE-CETT Maria Abellanet Generalitat de Catalunya FP Formació Professional Premi del Consell Català de Formació Professional