Fotografia de: Es gradua la 1a Promoció del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques amb la participació del xef Joan Roca | CETT
Universitat de Barcelona

Es gradua la 1a Promoció del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques amb la participació del xef Joan Roca

01.06.2018
 
Es gradua la 1a Promoció del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques amb la participació del xef Joan Roca

Aquest dimecres 30 de maig s’ha celebrat al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona l’Acte de Finalització d’Estudis de la 1a Promoció del primer Grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC) de l’Estat espanyol. En un acte presidit pel Rector Magnífic de la Universitat de Barcelona, el Dr. Joan Elias, s’ha fet entrega dels diplomes als 38 alumnes finalitzadors.

L’acte ha comptat amb la participació del reconegut xef, Joan Roca, qui ha estat part activa en aquest grau interuniversitari oferint assessorament gastronòmic i col·laborant a través de diverses sessions i ponèncizzes desenvolupades al llarg d’aquests quatre anys. Joan Roca ha destacat que “el plantejament del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques és molt important per consolidar uns estudis universitaris i donar-los el pes que la cuina mereix. La raó d’aquest projecte, que uneix a moltes entitats, és aconseguir cuiners més ben formats que puguin continuar amb la feina feta adquirint nous coneixements”.

Per la seva part, el Sr. Miquel Alsius, President del Grup CETT, ha remarcat que “durant aquests quatre anys els alumnes han desenvolupat nombroses competències tècniques i interpersonals gràcies a una metodologia que segueix un paradigma actiu basat en l’experiència. És per això que l’alumnat és l’eix central de l’aprenentatge”.

Aquesta promoció va iniciar els seus estudis del grau interuniversitari l’any 2014, quan va néixer aquesta formació fruit d’una iniciativa entre la UB-UPC i el Campus CETT amb la col·laboració de la Fundació Alícia. Gràcies doncs a la participació d’aquestes institucions, neix un nou i únic perfil professional capacitat de coneixement culinari, científic, agroalimentari i empresarial que donarà resposta a un sector en plena evolució i que necessita professionals amb talent, creativitat, eficiència i que aporti innovació.

Dins del model formatiu destaca la professionalitat i el prestigi del personal docent, que compta amb una àmplia experiència i trajectòria en el sector, així com l’ampli programa de mobilitat acadèmica i de pràctiques dirigit als alumnes del grau en països com Austràlia, Finlàndia, Perú o Mèxic, entre d’altres. Tot això sumat a la constant interacció amb la indústria mitjançant activitats i esdeveniments gastronòmics i culinaris externs com la participació de l’alumnat al Saló Alimentaria, juntament amb nombrosos actes propis celebrats al Campus CETT com la Trobada Gastronòmica, així com diverses col·laboracions i ponències de xefs reconeguts del sector al llarg de la formació.

Les institucions participants en aquest grau imparteixen la formació en el seu àmbit d’especialització: cuina, gastronomia i empresa al Campus CETT-UB; nutrició, salut, tecnologia i aliments al Campus de l’Alimentació de Torribera; producció d’aliments, tecnologies d’elaboració i qualitat sensorial a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC); i investigació en alimentació i cuina a la Fundació Alícia. Una agregació estratègica d’excel·lència que contribueix a impulsar un sector referent a Catalunya i al món.

Sobre el Grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC)

Amb el desenvolupament d’aquest grau s’estableix un nou marc acadèmic de posicionament de la cuina i la gastronomia que impulsa una nova vessant que combina coneixement científic, culinari, agroalimentari i empresarial, i que és el valor afegit d’aquesta formació. Així doncs, es consolida una oferta educativa universitària que permet formar professionals amb una visió completa i capdavantera que aporten talent, creativitat i innovació.

El Grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC) neix de la necessitat d’oferir uns estudis que formin professionals amb un alt coneixement per donar resposta a un sector que ha viscut un creixement i evolució exponencial en els darrers anys.

Aquesta formació universitària amb coneixements en gastronomia, nutrició, salut i agroalimentació incorporats al grau, fan possible la creació d’una nova dimensió del saber culinari i gastronòmic. D’aquí parteix la voluntat de satisfer i donar resposta a aquestes qüestions i de voler comptar amb perfils més complets i més empresarials amb una visió global i una estreta vinculació a la gastronomia.

L’objectiu doncs és formar professionals amb els coneixements en ciències culinàries i gastronòmiques que els permeti comprendre i visionar el fenomen culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial, dotant-los de les competències necessàries per innovar, dissenyar, produir i gestionar serveis en els àmbits de l’alta cuina, la restauració comercial i col·lectiva, la indústria alimentària i l’hoteleria, així com participar i desenvolupar projectes d’investigació i desenvolupament gastronòmic.

Visualitza la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Categories
Campus CETT-UB CETT Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques