Fotografia de: Participació del Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori del CETT a l’Escola d’Estiu de la Universitat Laval de Quebec | CETT
Universitat de Barcelona

Participació del Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori del CETT a l’Escola d’Estiu de la Universitat Laval de Quebec

06.06.2018
 
Participació del Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori del CETT a l’Escola d’Estiu de la Universitat Laval de Quebec

Avui dimecres 6 de juny, un grup de 23 alumnes de l’Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat Laval, de Québec, acompanyats pel seu director, el Dr. Habib Saidi, han assistit a tres presentacions, en francès i anglès, a càrrec de cinc membres del Grup de Recerca de Turisme, Cultura i Territori (2017, SGR 1027) del Campus CETT-UB. Les ponències dutes a terme, s’han emmarcat dins l’Escola d’estiu internacional sobre “Barcelonamania i turismofobia. Turisme i patrimoni a Barcelona”.

En el marc d’aquestes jornades, des del Grup de Recerca s’han presentat projectes que s’estan desenvolupant actualment d’acord amb les seves línies estratègiques d’investigació.

Així doncs, a partir de la temàtica de les sessions de treball que tenen com a eix vertebrador el turisme i la ciutat de Barcelona, el Dr. Eugeni Osácar ha presentat com la indústria cinematogràfica ha influït en el reconeixement internacional de les destinacions turístiques i ha permès, a través del desenvolupament del turisme cinematogràfic, atraure nous perfils de visitants i crear una oferta diferenciada en ciutats com Barcelona.

De la mà de la Dra. Alexandra Georgescu i de la Dra. Irina Grevtsova, s’ha parlat de les oportunitats que ofereix la tecnologia en el camp del patrimoni urbanístic. En aquest sentit, s’han presentat casos d’edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona, on la tècnica del videomapping es va utilitzar com a eina artística per difondre un missatge, commemorar un esdeveniment o posar en valor el patrimoni. Així mateix, s’ha parlat d’aplicacions per a mòbils que ajuden a interpretar els significats de la ciutat de Barcelona amb estratègies tant informatives com col·laboratives.

Finalment, els investigadors Daniel Imbert-Bouchard i Marta Conill han presentat el projecte de 'Ciudad Educadora y Turismo Responsable. El patrimonio como valor identitario de una ciudadque des de l’any 2016 està liderat des del Campus CETT-UB, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i on hi participen quinze ciutats d’àmbit estatal. En aquest sentit, s’ha explicat als alumnes visitants la dinàmica de treball de la xarxa i els seus objectius.  
Categories
Campus CETT-UB CETT Grup de Recerca Turisme Cultura i Territori del CETT