Fotografia de: CETT TALENT: El 90% dels alumnes del CETT-UB es troba laboralment en actiu | CETT
Universitat de Barcelona

CETT TALENT: El 90% dels alumnes del CETT-UB es troba laboralment en actiu

11.02.2019
 
CETT TALENT: El 90% dels alumnes del CETT-UB es troba laboralment en actiu

CETT TALENT

El 90% dels alumnes del CETT-UB es troba laboralment en actiu


 

·         El alumnes del Campus CETT troben feina abans dels tres mesos de finalitzar els estudis.

·         Els estudis universitaris en turisme són la quarta formació que actualment genera més ocupació laboral a Catalunya.

·         Els premis a les ‘Millors Empreses Col·laboradores’ han estat per Areas, en el sector de la gastronomia i la restauració; Julià Travel, en el sector turístic; i Iberostar Hotels & Resorts, en el sector hoteler.

  

Avui, dilluns 11 de febrer de 2019 prop de 80 empreses del sector turístic, hoteler i gastronòmic, s’han reunit al Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB per tal de compartir amb els alumnes del centre una nova edició de La Trobada, reanomenada aquest any CETT TALENT. Aquest és un dels esdeveniments clau de la programació del campus, que aquest any celebra la seva 18ª edició i que té per objectiu crear un entorn favorable que ajudi a promocionar el talent dels alumnes del CETT-UB.

Maria Abellanet, CEO del Grup CETT, ha donat les “gràcies a les empreses que fan possible que les dades que enguany hem conegut siguin possibles”. I és que, segons xifres de l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, els alumnes del Campus CETT troben feina abans dels tres mesos de finalitzar els estudis i, inclús, el 45% en troben abans de finalitzar-los. Tanmateix, els estudis universitaris en turisme són la quarta formació que actualment genera més ocupació laboral a Catalunya.

Aquestes mateixes dades les ha destacat com a positives, Octavi Bono, director general de turisme de la Generalitat de Catalunya, i també CETT Alumni, que segons ha declarat “tot i que les dades diguin que hem rebut menys turisme hem crescut en ingressos”, afegint alhora que “precisament aquestes dades complexes exigeixen i reclamen per part del sector turístic una mirada atenta i no superficial per tal de millorar i innovar, i les noves generacions com les que es formen en el CETT, ens ajuden a trobar aquesta mirada”.

El CETT, referent internacional en estudis de turisme

Aquest any el CETT celebra els seus 50 anys. Adscrit a la Universitat de Barcelona, la seva trajectòria l’ha convertit, no només en tot un referent internacional en formació, sinó també en la transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia. D’aquesta manera, la Dra. Abellanet, ha volgut destacar avui el reconeixement per part de l’Agència Agaur als Grups de Recerca en Turisme, Cultura i Territori (TURCiT) i en Allotjaments Turístics i Restauració (GRATiR).

Una jornada on els membres més destacats de les diverses institucions catalanes no hi han pogut faltar. I és que avui al CETT hem tingut junts compartint idees i visions del sector a personalitats com Agustí Colom, regidor de Turisme; Joan Torrella, director general de Turisme Barcelona; David Font, Director de l’Agència Catalana de Turisme; o Francesc Vila, Gerent dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.

 

Els tres sectors reunits

Empreses punteres del sector turístic, hoteler i gastronòmic han participat en aquesta edició que ha estat una de les més nombroses dels últims anys amb gairebé  80 empreses, les quals han realitzat més de 1800 entrevistes amb els 460 alumnes i exalumnes, procedents de les diverses formacions que s’ofereixen al Campus CETT-UB.

Entre les empreses que han participat s’ha comptat amb la presència de grups hotelers com Barceló, Palladium, Meliá o Iberostar; grups de gastronomia com Nomo, Sagardi o Chef; i turístic com Pangea, Julià o la mateixa entitat de Turisme de Barcelona, entre moltes altres.

Aquestes activitats s’han desenvolupat en una jornada intensa en la què les empreses han pogut interactuar amb l’alumnat i la resta de professionals i conèixer les instal·lacions i la filosofia del Campus CETT-UB. 


APP CETT Events

Tanmateix, alumnes i empreses han pogut comptar amb l'aplicació mòbil CETT Events, una app de la plataforma MEETMAPS, a través de la qual, han pogut interactuar i ampliar la seva agenda de contactes.

Moltes gràcies a tots els assistents i als organitzadors per fer la jornada CETT TALENT 2019 possible! Aquí trobareu algunes de les imatges de la jornada.