Fotografia de: Juan Pedro Arráez Ortega, guanyador del concurs Bartalent 2018 | CETT
Universitat de Barcelona

Juan Pedro Arráez Ortega, guanyador del concurs Bartalent 2018

15.02.2019
 
Juan Pedro Arráez Ortega, guanyador del concurs Bartalent 2018

Juan Pedro Arráez Ortega, guanyador del concurs Bartalent 2018


• El guanyador es va imposar a altres vuit finalistes en el concurs final celebrat ahir en el CETT.

• Cadascun dels participants van haver de demostrar les seves destreses com a cambrers al llarg de quatre proves.

• Aquesta tercera edició del premi Bartalent de l'Any ha comptat amb la participació de més de 10.000 aspirants.

Juan Pedro Arráez Ortega (39 anys), de Las Palmas de Gran Canaria s'ha alçat amb el títol de Bartalent 2018, en el concurs organitzat per Coca-Cola dins del seu programa d'hostaleria. Juan es va imposar en el concurs final celebrat en el CETT. Per a això va haver d'enfrontar-se a altres vuit participants en quatre proves en les quals va demostrar els seus coneixements, les seves habilitats i aptituds com a professional de l'hostaleria: el muntatge d'una taula des de zero i una presa de comanda d'un client sabent aconsellar-li correctament, així com la realització d'un còctel i maridatge amb tapa.


Al costat del guanyador, van participar en aquest concurs Diego de la Creu García, cambrer del restaurant La Milanesa, de Mèrida, Badajoz; Kevin Palacios Berodas, estudiant del Grau Superior de Serveis de Restauració de Zamora; Eduardo Ondivela Hernández, cambrer en el Cafè Tocata de Saragossa; Gara María Valido Nelson, cambrera a l'Hotel The Anamar Suites, de Gran Canària; Pedro Extremera Lendínez, cambrer en el Rostidor Avelino de Madrid; Irene Curras Rodríguez, cambrera de barra i servei de taula en La Cervede Sant Sebastià, Guipúscoa; Jorge Manrique Moretón, estudiant de Grau de Direcció de Serveis de Restauració de Valladolid; i Alexis Mancebo, ajudant de cambrer a l'hotel Radisson Blu Resort de Gran Canària.


Un jurat professional compost per nou experts es va encarregar de valorar la destresa dels finalistes en cadascuna d'aquestes proves. Aquest va estar format per Alfredo Pernía, bar consultant, ambaixador de la gamma de mixers Royal Bliss i propietari de Solange Cocktails & Luxury Spirts; Pere Chías, vicepresident de la FEHR i president del gremi de restauració de Barcelona i director del Restaurant La Font de Prada de Conflent; Mingo Morilla, vicepresident de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHTRT), President del Gremi d'Hostaleria de Viladecans i xef del restaurant Calç Mingo; Jordi Fernández, responsable del departament de Cuina de Grup GSR; Guillermo Vives, Coordinador de Tecnologia Aplicada de Restaurant i Bar a l'Escola Universitària del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT-UB; Natalia Roig, vicepresidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers i coordinadora en el CETT-UB; Chantal Aimée, actriu, teatre-terapeuta i formadora a l'Escola Universitària del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB; Damià Mulà, coordinador del Diploma d'Extensió Universitària de cocteleria i mixologia de l'Escola Universitària del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB; i Eduard Campos, CoFounder en Emotional Gastronomy, Bartender en Negroni Cocktail Bar i col·laborador de l'Escola Universitària del Campus CETT-UB.


Bartalent és un projecte de Coca-Cola destinat a la formació en hostaleria, emmarcat en el seu compromís amb el sector. La base d'aquesta iniciativa és Bartalent Lab, la primera comunitat online creada per a professionals hostalers, que els ofereix l'oportunitat de millorar les seves habilitats i actualitzar els seus coneixements per a posar-los al servei dels seus clients. Els professionals que accedeixen a Bartalent Lab disposen d'informació gratuïta sobre el sector amb la finalitat d'ajudar-los a créixer en la seva professió.


En aquesta tercera edició del concurs han participat més de 10.000 professionals de l'hostaleria. Entre tots els participants s'ha anat triant un guanyador mensual des que va finalitzar la passada edició (de febrer a novembre) que han tingut l'oportunitat de lluitar pel títol de Bartalent de l'Any.