Fotografia de: Els Premis Alimara guardonen 15 projectes innovadors del sector turístic, hoteler i gastronòmic | CETT
Universitat de Barcelona

Els Premis Alimara guardonen 15 projectes innovadors del sector turístic, hoteler i gastronòmic

21.03.2019
 
Els Premis Alimara guardonen 15 projectes innovadors del sector turístic, hoteler i gastronòmic


Els Premis han valorat la sostenibilitat, la creativitat i el compromís social de les campanyes guanyadores

El Premi Alimara CAT, entregat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, guardona el Celler Eudald Massana Noya

Fora de concurs, els Alimara també distingeixen la revista Hosteltur i els Castellers de Barcelona

La Nit dels Alimara ha acollit, aquesta nit, la 35a edició dels Premis Alimara CETT Barcelona, organitzats pel Campus Internacional CETT amb el suport del Saló del Turisme B-Travel. Els guardons, consolidats com un referent del sector turístic en l’àmbit nacional i internacional, han reconegut, en aquesta ocasió, quinze campanyes, accions i estratègies que per la seva comunicació, producte, servei o comercialització han aportat una visió innovadora i sostenible a l’àmbit turístic, hoteler i gastronòmic.

L’acte, iniciat pel Sr. Miquel Alsius, president del Grup CETT, ha estat conduit pel periodista Josep Puigbó i inaugurat per l’Hble. Sra. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, qui ha destacat que “des del departament entenem i defensem el sector turístic com un dels grans actius d’aquest país”. Chacón ha volgut reconèixer també la tasca que es fa des del CETT per oferir una formació de qualitat als professionals del futur.

En aquesta edició, en la qual s’han rebut un total de 49 candidatures que han desenvolupat l’acció de promoció turística al llarg de l’any 2018 i inicis del 2019, s’han lliurat 16 premis Alimara. Entre els guardonats hi ha hagut 12 projectes del sector públic i privat, un mitjà distingit amb el Premi Alimara Mass Media, el Premi Alimara Especial del CETT per a una entitat de referència, el Premi Alimara CAT, atorgat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, i el Premi Alimara Estudiants del CETT, escollit pel mateix alumnat.

Alimara a la Innovació en Comunicació

Els guardons entregats per l’Hble. Sra. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Agustí Colom, Regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, i la Sra. Marta Serra, directora de B-Travel, han reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Comunicació les següents campanyes:

· El Bus a Cegues del Turisme Industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) ha estat distingit amb un dels guardons per haver generat activitat econòmica i cultural en el territori català.

· ‘Legends of Catalonia’, el joc de realitat virtual impulsat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar Catalunya als Estats Units de Nord Amèrica ha estat premiat per ser una campanya de branded content molt potent i pionera a escala mundial.

· També s’ha premiat la campanya Noah’s Ark de la cadena Axel Hotels que, amb la seva comunicació innovadora i transgressora, pretén generar una implicació social en la lluita pels drets del col·lectiu LGBTI.

Alimara a la Innovació en Producte i Servei

Lliurats per l’Il·lm. Sr. Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, vicepresident segon de la Diputació de Lleida, i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Sra. Marta Felip, secretària general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Miquel Forns, vicepresident quart de la Diputació de Barcelona; els guanyadors dels Premis Alimara a la Innovació en Producte i Servei han estat:

· L’empresa d’hostaleria Dans Le Noir SL ha estat també guardonada pel seu projecte ‘Expansió internacional de l’ètica en la contractació de persones amb diversitat funcional’, una experiència sensorial única, original i sorprenent que afavoreix la tolerància i el desenvolupament personal.

· L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona han estat mereixedors d’un dels premis pel seu projecte conjunt ‘Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió. Consolidació d’un projecte en expansió’. El jurat ha destacat que es tracta d’una eina de generació i transferència de coneixement amb una visió 360º de tots els elements clau de la destinació.

· El projecte ‘Tu i Lleida’, de l’agència de viatges Tu i Lleida SL, ha rebut un dels premis per contribuir a la desestacionalització, desconcentració i diversificació del turisme a Catalunya, potenciant la preservació del cel (net) nocturn i la seva Certificació Starlight de la UNESCO.

Alimara a la Innovació en Comercialització

Els tres Premis Alimara a la Innovació en Comercialització han estat lliurats pel Sr. Octavi Bono, director general de Turisme, el Sr. Narcís Coll, president de la FGE-CETT i el Sr. Miquel Forns, vicepresident quart de la Diputació de Barcelona, a les següents campanyes:

· L’empresa Mirai ha estat reconeguda per la seva proposta ‘Creixement de venda directa dels hotels i millora continua per ajudar-los a aconseguir-ho’, a través de la qual es fa un assessorament integral que combina tecnologia, innovació i consultoria estratègica de distribució online.

· L’aplicació innovadora per a mòbils, Fishlover app, desenvolupada per l’empresa del sector de la restauració Gran Blau (Sensibilitat Gastronòmica SL), ha destacat per proporcionar una millora del servei pels clients amb processos més simples, eficients i eficaços.

· L’experiència innovadora, immersiva i memorable ‘Tastemotion Costa Brava Girona World Tour- The Ultimate Dining Experience’, llançada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i basada en un àpat sensorial inspirat en la Costa Brava i el Pirineu de Girona, posiciona la destinació en el top of mind dels participants a l’acte. Els estudiants del CETT han coincidit, en aquest cas, amb el jurat i li han concedit també el Premi Alimara Estudiants del CETT. En representació de l’alumnat, el Sr. Gaspar Rosselló, delegat del Rector de la Universitat de Barcelona al CETT, i la Sra. Laia Ferreras, estudiant de Grau de Turisme CETT-UB, han fet entrega del segon guardó de la nit que ha rebut el projecte.

Alimara en Turisme Responsable i Sostenible

La responsabilitat i la sostenibilitat són dos dels conceptes que el Premis Alimara han volgut posar de relleu en aquesta edició, reconeixent aquells projectes que han sabut conjugar el sector turístic amb un compromís amb la societat i el medi ambient. El Sr. Martí Sarrate, president d'ACAVE, el Sr. Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Harold Goodwin, director de Responsible Tourism Partnership, han estat els encarregats de lliurar els premis d’aquesta categoria:

· Els Alimara han volgut reconèixer també la tasca d’APARTUR (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona) a través del seu Checkin solidari’, una acció solidària promoguda en benefici del Casal dels Infants i el seu programa ‘Vincles’ que posa en valor la capacitat de les empreses turístiques per a contribuir a la millora social del seu entorn més proper.

· Les ‘Rutes científiques i sostenibles per les Comarques de Girona’, promogudes per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, han estat premiades per la seva contribució a la sostenibilitat d’un nou producte turístic que recupera i difon el patrimoni historicocientífic i tradicional del país.

· Finalment, el projecte ‘Turisme responsable amb els animals’, de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), que posa en valor la incorporació d'una nova sensibilitat respectuosa amb els animals en la pràctica turística.

El Premi Alimara CAT

El Premi Alimara CAT, entregat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha recaigut en el Celler Eudald Massana Noya de Sant Pau d’Ordal perquè, a més de disposar d’un web en tres llengües, el manté organitzat i actualitzat amb la informació presentada de manera clara i amb un ús adequat i correcte de la llengua catalana. La Sra. Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Generalitat de Catalunya, els ha fet entrega del reconeixement.

Alimara Mass Media del CETT i Alimara Especial del CETT

El Premi Alimara Mass Media del CETT, proposat directament pel Jurat i lliurat per la Dra. Maria Abellanet, CEO del Grup CETT, ha reconegut la trajectòria d’un dels mitjans de comunicació de referència per al sector turístic com és Hosteltur. El mitjà, que compleix enguany 25 anys, ha contribuït amb la seva tasca a la difusió de la informació, dades i coneixement sobre el sector, i també, l’adaptació del món offline a l’online amb èxit.

D’altra banda, el Premi Alimara Especial del CETT, lliurat pel Sr. Miquel Alsius, president del Grup CETT, ha estat pels Castellers de Barcelona, quarta colla en actiu més veterana del món i que, aquest any, celebra el 50è aniversari de la seva fundació. El guardó ha estat concedit amb el suport unànime del Jurat i en commemoració a l’any del turisme cultural a Catalunya, que s’ha ampliat per aquest 2019.

Seguidament, la Sra. Meritxell Plana, responsable de Turisme Científic de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, en representació dels premiats, ha agraït a la organització aquest reconeixement i ha reiterat que els projectes i campanyes guardonats a La Nit dels Alimara demostren “la extraordinària salut del turisme a Catalunya”. Així mateix, ha convidat el sector a incorporar la ciència com un element turístic de gran valor.

Finalment, la Sra. Marta Serra, directora del Saló B-Travel, ha destacat que “els Premis Alimara són sempre una font d’inspiració per B-Travel” i ha reiterat que des del Saló se seguirà apostant per un turisme dirigit a la demanda, mentre que la Sra. Marta Felip, secretària general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha conclòs l’acte afirmant que “s’ha d’apostar per actius com la sostenibilitat, les noves tecnologies i la innovació, valors que han estat molt presents en aquests premis”. Una gala que ha reunit més de 400 assistents del món empresarial, acadèmic i institucional del sector, i també l’alumnat del Campus CETT-UB que el curs vinent celebrarà els seus 50 anys d’història.

Enllaç a la galeria de fotografies.

Categories
Campus CETT-UB CETT Premis Alimara Barcelona Turisme Hoteleria Gastronomia Btravel Innovació
Material relacionat