Fotografia de: El CETT-UB participa en el V Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació i la Fundació Alícia | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT-UB participa en el V Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació i la Fundació Alícia

04.06.2019
 
El CETT-UB participa en el V Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació i la Fundació Alícia

Els pròxims dies 19, 20 i 21 de juny tindrà lloc a Barcelona la 5a edició del Congrés Internacional de l'Observatori de l'Alimentació (Universitat de Barcelona) i la Fundació Alicia, i que porta per títol “Patrimonis alimentaris, turismes i sostenibilitat”.

Emma Pla, Directora del Màster en Innovació de la Gestió Turística i Investigadora del Grup de Recerca de Turisme, Cultura i Territori (TURCiT), que forma part del comitè científic, realitzarà una ponència durant la jornada del pre-Congrés orientada a la creació de productes turístics sostenibles a partir del patrimoni alimentari.

La present edició del Congrés pretén abordar el patrimoni alimentari en la seva relació amb el turisme i la sostenibilitat. El patrimoni alimentari, com el “patrimoni” en general, ha estat considerat tant com una construcció sociocultural, amb capacitat per a representar simbòlicament una identitat, com una indústria de valors afegits. La lògica polític-cultural respon a una voluntat de recuperar el que, havent desaparegut o està en trànsit de desaparèixer, ha estat considerat una manifestació identitària; la lògica mercantil s'inclina per patrimonialitzar el que és susceptible de convertir-se en mercaderia, sigui per la seva dimensió d'espectacle o d'objecte consumible.

Els èxits dels processos de patrimonialització alimentària obliguen a plantejar-se algunes problemàtiques específiques vinculades amb el sector productiu i relacionades amb la sostenibilitat, a curt, mitjà o llarg termini ja sigui dels paisatges, dels recursos, de les activitats, dels beneficis, fins i tot de les polítiques alimentàries urbanes, regionals i/o estatals, etc.

Aprofitant les possibilitats comparatives que permet la dimensió internacional d'aquest Congrés, cal plantejar una sèrie d'interrogants oberts a manera d'invitació a participar i presentar les respostes que puguin aportar, des de la diversitat de les seves experiències, països, enfocaments, problemàtiques, tipus d'implicació, responsabilitat, etc.

Més informació a:

http://www.ub.edu/odela/es/v-congres-internacional-patrimonis-alimentaris-turismes-sostenibilitats/


Font: Odela (Observatori de l’Alimentació)