Fotografia de: L’Hotel Alimara Barcelona tanca la seva etapa com a Hotel Salut | CETT
Universitat de Barcelona

L’Hotel Alimara Barcelona tanca la seva etapa com a Hotel Salut

29.05.2020
 
L’Hotel Alimara Barcelona tanca la seva etapa com a Hotel Salut

· L’hotel ha allotjat 250 professionals sanitaris durant la crisi del coronavirus, 185 dels quals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

L’Hotel Alimara Barcelona, que pertany al CETT, tanca la seva etapa com a Hotel Salut el pròxim diumenge 31 de maig, després de dos mesos acollint personal sanitari de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, situat a uns 500 metres de l’hotel, i d’altres centres sanitaris de la zona nord de Barcelona.

L’hotel, que va posar les seves instal·lacions a disposició del centre sanitari a l’inici de l’emergència sanitària, ha allotjat un total de 250 professionals de la salut, a més de facilitar 36 llits i 20 supletoris per al pavelló esportiu Vall d’Hebron. Les instal·lacions de l’Hotel Alimara Barcelona es van adaptar amb gran celeritat, tot el personal va rebre formació i es van transformar espais, processos i serveis, no només seguint els protocols necessaris per preservar la salut i seguretat de tothom, sinó també per adaptar-se a l’activitat i als torns del personal sanitari allotjat a l’hotel.

Així mateix, sensibles amb la situació viscuda pels professionals, tot l’equip de l’hotel s’ha bolcat en acollir de la millor manera possible el personal sanitari a la seva nova residència i facilitar-los el seu dia a dia, especialment intens i complex per l’emergència sanitària.

A partir de dilluns, dia 1 de juny, l’hotel portarà a terme un procés de desinfecció exhaustiu de totes les instal·lacions, seguint el protocol establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per tal de reprendre la seva activitat habitual amb totes les garanties de salut i seguretat.

Segons el Dr. Albert Salazar, director gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “pels nostres professionals poder comptar amb unes instal·lacions com les de l’Hotel Alimara Barcelona, a molt poca distància del nostre hospital, ha estat una molt bona solució als problemes de confinament que alguns d’ells tenien. Aquest acord ha estat possible gràcies als vincles històrics amb l’hotel més proper al nostre centre, on habitualment hem fet reunions d’equip o hem acollit a conferenciants internacionals i durant aquests mesos, de manera excepcional, s’ha convertit en el lloc de descans per alguns dels nostres”.

Maria Abellanet, CEO del CETT, afirma que “l’experiència de l’Hotel Alimara Barcelona ha estat impressionant i commovedora. Mai havíem viscut una emergència sanitària d’aquestes característiques, però des del primer moment vam voler donar tot el nostre suport a la comunitat i ser part de la solució”. Afegeix que “aquesta iniciativa recull els valors que defineixen el CETT, amb el compromís amb l’entorn local i la societat, la sostenibilitat i la connexió entre persones com a pilars fonamentals”.

Categories
Hotel Alimara CETT