Fotografia de: La UB es consolida en el ‘top’ 100 mundial en el rànquing Best Global Universities | CETT
Universitat de Barcelona

La UB es consolida en el ‘top’ 100 mundial en el rànquing Best Global Universities

21.10.2020
 
La UB es consolida en el ‘top’ 100 mundial en el rànquing Best Global Universities

La Universitat de Barcelona, a la qual està adscrita el CETT, millora posicions en el rànquing internacional Best Global Universities (BGU), en el qual ocupa la posició 90 a escala mundial, respecte al lloc 98 que ocupava l’any passat. La UB se situa en el lloc 30 entre les universitats europees i continua sent la primera universitat a l’Estat espanyol.

Les institucions nord-americanes dominen la nova edició del Best Global Universities, que està encapçalat per la Universitat de Harvard, l’Institut Tecnològic de Massachusetts, la Universitat de Stanford, la Universitat de Califòrnia-Berkeley i la Universitat d’Oxford. En l’àmbit estatal, darrere de la Universitat de Barcelona se situen la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de València.

El rànquing es basa en un conjunt d’indicadors sobre la reputació internacional en recerca, la reputació regional, les publicacions científiques, les citacions, les conferències i la col·laboració internacional, entre d’altres.

Primera universitat espanyola també al rànquing NTU

Aquest mes d’octubre també s’ha publicat el National Taiwan University Ranking (NTU), en el qual la UB continua sent la millor universitat de l’Estat. En aquesta classificació ocupa la posició 72 a escala mundial. Destaca la bona posició de la UB en l’àmbit de la medicina, en el qual se situa en el lloc 43 a escala mundial. També obté posicions rellevants en les disciplines de farmacologia i toxicologia (35è lloc al món), immunologia (36), i medicina clínica (42).

El National Taiwan University Ranking, elaborat per la Universitat Nacional de Taiwan, té com a objectiu comparar el rendiment científic de les universitats a escala mundial, per a la qual cosa utilitza dades bibliomètriques de les publicacions acadèmiques.

La UB també lidera a l’Estat els rànquings internacionals QS World University i CWUR

La Universitat de Barcelona també és la primera universitat de l’Estat classificada en l’edició 2021 del prestigiós rànquing QS World University Rankings, on ocupa el lloc 183 mundial, d’un total de 1.600 institucions d’educació superior.

Per indicadors, la UB destaca en reputació acadèmica, on se situa en la posició 86 a escala global. A més, el rànquing també valora la contractació dels graduats, les citacions científiques per docent, la ràtio docent-estudiant i el grau d’internacionalització del professorat i l’alumnat.

D’altra banda, la Universitat de Barcelona també ocupa la primera posició de l’Estat en els Center for World University Rankings (CWUR). Concretament, ocupa la posició 133 d’aquest rànquing mundial, que analitza unes 20.000 universitats. La UB es situa, així, en el 0,7 % de les millors universitats del món. Els CWUR tenen en compte quatre àmbits: la qualitat de l’ensenyament, l’ocupabilitat dels exalumnes, la qualitat del personal docent i investigador i els resultats i rendiment de la recerca.

El CETT-UB, com a centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia, ofereix formació a tots els nivells: universitària, postgrau i de doctorat, formació professional i formació contínua per a professionals en format presencial, semipresencial i online.

El centre proposa als estudiants un model de formació integral propi, basat en el rigor, la innovació i l’experiència, que els permet experimentar a través de la innovació i la pràctica, amb instal·lacions pròpies com l’Hotel Alimara Barcelona, centre d’aplicació que es troba al mateix campus, o l’Aula Restaurant, un restaurant gastronòmic real, en el qual els alumnes fan les pràctiques formatives.

D’altra banda, el CETT-UB és també un centre de recerca que vetlla per aportar valor al sector des de la seva experiència de 50 anys i des de l’aposta per la responsabilitat i la sostenibilitat.

Categories
CETT UB CETT-UB