Fotografia de: Reconeixement internacional als hotels salut com l'Hotel Alimara Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Reconeixement internacional als hotels salut com l'Hotel Alimara Barcelona

26.10.2020
 
Reconeixement internacional als hotels salut com l'Hotel Alimara Barcelona
  • Els premis City Nation Place Awards i els guardons de turisme responsable Responsible Tourism Awards de World Travel Market han seleccionat com a finalista aquest 2020 la iniciativa Hotels Salut, com  el cas de l'Hotel Alimara Barcelona

El projecte Hotels Salut de Barcelona, en què ha participat l'Hotel Alimara Barcelona, ha estat seleccionat com a finalista a dos premis internacionals que reconeixen el seu valor com a iniciativa de compromís ciutadà i públic durant la Covid-19.

D’una banda, està nominat als City Nation Place Awards, en la categoria de Best Citizen Engagement (Millor implicació ciutadana), que reconeix actuacions que posen en valor el factor ciutadà, estratègies per promoure “l’orgull cívic” durant la pandèmia que generi moments positius al voltant de l’estratègia de marca i d’identitat , o bé accions que impliquin activament la ciutadania en la recerca i comunicació de l’essència de la destinació i la seva marca.

Aquests premis, que celebren la sisena edició, reconeixen també iniciatives en l’àmbit de Best communications strategy (Millor estratègia comunicativa), Best use of data (Millor ús de les dades), Best use of design (Millor ús del disseny), Best use of social media (Millor ús de les xarxes socials),  i Place brand of the year (Posicionament de marca de l’any). Els projectes guanyadors es coneixeran en una cerimònia online, el pròxim 12 de novembre.

La segona nominació de la iniciativa Hotels Salut com a finalista ha estat als premis de Responsible Tourism Awards (Turisme responsable) de la World Travel Market, un esdeveniment de referència del sector que aplega anualment a Londres responsables de turisme, hotelers, operadors de viatges i, en general, agents del sector turístic internacional i principalment dels països europeus, i compta amb un programa específic de Turisme Sostenible, amb activitats i jornades paral·leles.

Aquests guardons reconeixen iniciatives i pràctiques per al turisme sostenible replicables arreu del món. Enguany s’han reformulat per adaptar-se al context Covid-19, “distingint empreses, destinacions i organitzacions o persones que assumeixen la responsabilitat i afronten el desafiament del coronavirus i també que ajuden els altres en aquest desafiament”, de manera que s’atorgaran certificats i distintius de “Altament distingit” (Highly Commended) i Distingit (Commended). Les iniciatives premiades es donaran a conèixer en un acte de lliurament de premis, el proper 4 de novembre a Londres.

Un exemple de la col·laboració públic-privada a Barcelona

La iniciativa Hotel Salut va posar a disposició de la gestió sanitària, de forma voluntària i altruista, més de 2.500 habitacions de 18 hotels de la ciutat, com quan els professionals sanitaris van fer de l’Hotel Alimara Barcelona casa seva, per alleujar la pressió d’ingressos en els centres hospitalaris, tant per atendre pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, pacients autònoms o pacients que no podien fer l’aïllament a casa per dificultats del seu entorn, com també hotels propers als 4 grans hospitals de la ciutat per a descans i suport al personal sanitari.

La iniciativa va sorgir de la col·laboració de les administracions present al Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i del Gremi d’Hotels de Barcelona. ​La candidatura per als premis City Nation Place Awards es va presentar a través de la direcció de Turisme i Indústries creatives de l’Ajuntament de Barcelona i de Turisme de Barcelona, com a consorci de promoció públic-privat, per posar en valor el fet distintiu de Barcelona en la col·laboració públic-privada i impulsar conjuntament iniciatives al servei de la ciutat. En aquest sentit, el guardó vol posar en valor el reconegut posicionament de la sanitat de Barcelona, amb equipaments i professionals de referència mundial amb una acció que implica al sector de l’allotjament amb una oferta de qualitat altament competitiva.

El projecte Hotel Salut va comptar també amb la col·laboració dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana, Transports Metropolitans de Barcelona, els equips de Serveis Socials de la ciutat, els equips d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, el Servei d’Emergències Mèdiques, les treballadores socials sanitàries i altres proveïdors de Salut.
Categories
Hotel Alimara Barcelona CETT Hotel Salut Covid-10