Fotografia de: El talent digital, clau per transformar el turisme | CETT
Universitat de Barcelona

El talent digital, clau per transformar el turisme

05.05.2021
 
El talent digital, clau per transformar el turisme

Des de l’arribada de la pandèmia al nostre país hem vist de primera mà l’acceleració del procés de digitalització en tots els àmbits del nostre dia a dia: el teletreball, la medicina a distància o els recursos digitals al sector educatiu en són alguns exemples. La Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT, reflexiona en un article d’opinió a Línia sobre la necessitat d’apostar pel talent digital per transformar el turisme.

“El que, segurament, moltes organitzacions estaven plantejant adoptar a mig o llarg termini s’ha convertit, per força, en el seu present immediat”, afirma Abellanet, que afegeix que “la transformació digital ja no és, doncs, una qüestió d’innovació, sinó d’aconseguir i mantenir avantatges competitius sostenibles en el temps, i esdevé fonamental”.

La CEO del CETT fa referència a la darrera edició de l’Observatori CETT, que va girar al voltant de la transformació digital i la formació en aquest camp, i assegura que “no hi ha dubte que per fer front als reptes i canvis que planteja la tecnologia calen persones formades i polivalents. El turisme necessita talent digital, nous perfils professionals amb les competències necessàries per fer front a aquesta transformació. A parer meu, cal apostar per perfils híbrids que coneguin el sector en profunditat i que, alhora, tinguin suficient coneixement tecnològic que els permeti donar la millor resposta a cada necessitat”.

A l’article, Abellanet explica que al CETT “conscients d’aquesta necessitat de talent digital en turisme, actualitzem periòdicament els programes consolidats i en creem de nous, com el Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme, pioner en aquest àmbit, que iniciem el curs 21/22”.

Foto: Freepik

Categories
CETT Línia Talent Digital Turisme