Fotografia de: S'inaugura el Curs 2011-2012 | CETT
Universitat de Barcelona

S'inaugura el Curs 2011-2012

02.11.2011
 
S'inaugura el Curs 2011-2012

L’Hotel Alimara Barcelona va acollir, el passat 24 d’octubre, l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2011-2012 del CETT. La reflexió sobre el turisme i el consum com un sector ple de dinamisme i oportunitats de futur va ser l’eix central d’aquesta cita amb l’alumnat.


La sessió de l’acte inaugural va ser presidida pel Dr. Gaspar Rosselló, vicerector de Política Acadèmica i Qualitat de la Universitat de Barcelona, per delegació de Dídac Ramírez, rector de la UB; Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats, d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona per delegació de la 2a Tinent d'Alcalde Sònia Recasens; Miquel Alsius, president del Grup CETT; i José Antonio Pérez-Aranda i Nan Ferreres, directors de l’EUHTCETT-UB i de l’EHT CETT, respectivament.

Pérez-Aranda va iniciar el torn de parlaments parlant del present any com un període de rècords en el món del turisme i va assegurar que aquesta conjuntura ofereix noves oportunitats per assolir els objectius professionals i acadèmics. En aquest context, va aconsellar a l’alumnat que tingui una actitud positiva i aprofiti al màxim la formació i els recursos que el CETT posa a disposició. A continuació, Nan Ferreres es va referir al projecte educatiu del CETT i va demanar als futurs professionals del sector rigor i compromís, tot desitjant un molt bon curs a tothom.

Raimond Blasi va ser l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural "El turisme i el consum, un sector dinàmic ple d’oportunitats empresarials", per delegació de Sònia Recasens, segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. En primer lloc, va fer balanç de la importància del sector turístic, “que resisteix la crisi i alhora contribueix a la recuperació econòmica, essent el motor d’altres sectors com ara els transports i les comunicacions”, i va esmentar que Barcelona i Catalunya, com a destinacions turístiques consolidades, s’han d’adaptar contínuament als canvis que es donen, especialment en els tres àmbits principals de desenvolupament: la restauració, l’allotjament i la planificació i la gestió dels recursos turístics. Així, doncs, Blasi va parlar de la importància de potenciar la professionalització, d’Internet i les noves tecnologies que amplien l’oferta, i de les noves vies de comercialització dels productes. També va reflexionar sobre la diversificació turística (turisme ecològic, urbà, d’oci, de negocis, arquitectònic, cultural, gastronòmic...) com a eina imprescindible que cal potenciar perquè el sector sigui més dinàmic i ple d’oportunitats. Blasi va fer referència a les bones perspectives de futur i amb vista a l’ocupació, gràcies a la vinculació i la simbiosi entre el turisme i altres àrees econòmiques com ara el comerç. En aquest àmbit, va destacar l’atractiu de propostes del tipus Shopping nights, que potencien, en aquest cas, la imatge de Barcelona com a destí de moda i de compres. Pel que fa a aquestes propostes, va parlar de la contribució de les iniciatives de tipus privat, que se sumen a la iniciativa pública, amb “empreses vinculades al turisme que s’han implicat per diversificar i ampliar l’oferta de la ciutat”. Ja per acabar, Blasi es va dirigir als assistents com als “professionals del futur d’un sector tan important” i, desitjant-los molta sort, els va demanar que assoleixin una bona formació, “que és la suma d’ingredients com ara la
constància i la cultura de l’esforç”.
Un cop finalitzada la lliçó inaugural, es va passar a fer entrega dels premis que atorga la Fundació Gaspar Espuña CETT. A continuació, Miquel Alsius va recordar que la missió del Grup CETT és oferir una formació excel•lent, mitjançant la internacionalització, la investigació i l’emprenedoria. El president va animar l’alumnat, ateses les oportunitats que es presenten en temps de crisi, a emprendre sense por i va fer incís en valors com ara la responsabilitat, la
competitivitat, la constància, la perseverança, el treball en equip, l’esforç i l’ètica. Alhora, va demanar als futurs professionals ”que es formin amb alegria, il•lusió i creativitat, i que tinguin una visió positiva i constructiva de la realitat”.
Per acabar, Gaspar Rosselló va parlar dels nous reptes per a l’alumnat en un marc ple d’oportunitats i dins l’Espai Europeu d’Educació Superior. Va mencionar el lligam entre la UB i els centres adscrits -com ara el CETT-, “un vincle que es potencia per oferir una excel•lència acadèmica basada en l‘educació i la recerca, que es tradueixi en bons professionals, en els quals descansa el progrés social”. Rosselló va felicitar l’alumnat del CETT per haver triat aquest centre i, abans d’inaugurar oficialment el curs, va encoratjar els presents amb unes paraules del recentment desaparegut Steve Jobs, el fundador d’Apple: “Tingueu el valor de seguir el vostre cor i la vostra intuïció".

 

 

Inauguració Curs Acadèmic 2011/12
Categories
CETT Inauguració Curs Grau en Turisme