Fotografia de: Sostenibilitat, talent i formació de qualitat, al centre del Girocamping PRO 2023 | CETT
Universitat de Barcelona

Sostenibilitat, talent i formació de qualitat, al centre del Girocamping PRO 2023

06.10.2023
 

El congrés Girocamping PRO, celebrat el passat 28 de setembre al Teatre Municipal de Lloret de Mar, ha reunit experts de renom i uns 350 assistents. L'esdeveniment, que ha posat de manifest els esforços dels càmpings gironins per desestacionalitzar el turisme i millorar la seva sostenibilitat, ha comptat amb una trentena d’empreses participants.

La formació de qualitat i el talent, al centre del discurs

La dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta del CETT-UB, ha participat en una taula rodona sobre l'encaix entre l'oferta i la demanda de professionals en el sector turístic. Aquesta ha comptat amb la participació de dr. José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG, Jaume Dulsat, Tourism & Hospitaly Leader a Eurofirms Group i Marta Prat, responsable de qualitat i recursos humans del Grup Sènia.

Els ponents han coincidit en què cal destacar la importància de donar a conèixer el sector als joves estudiants i la necessitat d'apostar per la formació contínua per garantir llocs de treball de qualitat. També s’ha assenyalat la necessitat d’apostar per la formació regular al llarg de tota la vida laboral per tenir llocs de treball de qualitat i en que cal està molt atent a l’evolució del sector turístic per anar adaptant-se als canvis que vindran.

D'altra banda, Javier de Diego, Corporate and Career Services Director del CETT, ha donat una ponència sobre "El talent com a valor diferencial de negoci" on ha posat èmfasi en la importància del talent com a factor clau per millorar la competitivitat de les empreses turístiques.

Una oportunitat única per als professionals del sector turístic

A més de les seves intervencions, el congrés va abordar altres temes crucials per al sector turístic, com la sostenibilitat i l'ecocertificació en els establiments turístics. Alessandro Gallo de Green Key, Noureddine Mekhfioui del càmping Cypsela-Grup Sandaya, Dolors Gibert de Diversey i Laura Casademont de PINCAMP d'ADAC Camping van participar en una taula rodona a la qual es va destacar la importància de passar de veure la sostenibilitat com un "nice to have" a un "must be" en el sector turístic.

El congrés Girocamping PRO, en resum, ha estat una oportunitat única per als professionals del sector turístic per aprendre i compartir coneixements sobre com impulsar el talent i la sostenibilitat en el món dels càmpings.