Fotografia de: 5 avantatges de fer un intercanvi universitari | CETT
Universitat de Barcelona

5 avantatges de fer un intercanvi universitari

31.10.2023
 
5 avantatges de fer un intercanvi universitari

La Go Abroad Fair, celebrada el darrer 20 d’octubre al CETT, va reunir 150 alumnes interessades en un intercanvi internacional. La Go Abroad Fair va comptar amb diferents estands on l'alumnat del CETT va poder conèixer l'experiència de mobilitat internacional de cadascuna de les més de seixanta destinacions internacionals de mobilitat acadèmica.

Estudiar a l’estranger és tot un repte: cal adaptar-se a un entorn, una cultura i a vegades fins i tot a més d’una llengua nova. Però una vegada superats aquests reptes, fer una estada abroad mentre estudies pot tenir molts avantatges. Us n’enumerem cinc.

1. Immersió Cultural

Viure i estudiar en un país diferent t'obrirà les portes a noves perspectives i maneres de veure el món. Experimentar de primera mà les tradicions, els costums i la vida quotidiana d'una cultura diferent enriqueix la teva educació i la teva comprensió del món.

2. Desenvolupament de la Independència:

Estar lluny de casa et força a prendre decisions importants i a resoldre problemes de manera autònoma. Aquesta independència que adquireixes durant un intercanvi universitari és un avantatge inestimable. Aprendràs a gestionar el teu temps, els teus diners i les teves responsabilitats de manera més eficient, una qualitat molt important en el teu dia a dia.

3. Coneixement de Diferents Idiomes:

El fet d'estudiar i viure en un país on es parla una llengua diferent et permetrà millorar les teves habilitats lingüístiques de manera significativa. Això no només enriqueix el teu currículum, sinó que també et fa més competitiu en el mercat laboral global, ja que les empreses valoren les habilitats multilingües.

4. Amistats Internacionals:

Un altre avantatge important d'un intercanvi universitari és la possibilitat de fer amistats amb persones de tot el món. Aquesta xarxa de contactes internacionals no només enriqueix la teva vida social, sinó que també et pot obrir portes en el futur, ja sigui en termes d'oportunitats laborals, col·laboracions acadèmiques o experiències de vida en altres països.

5. Autoconeixement i Definició de Metes:

Molts estudiants quan fan un intercanvi universitari descobreixen que aquesta experiència els ajuda a definir millor els seus objectius personals i professionals. L'aprenentatge constant, l'enfrontament a nous reptes i la interacció amb una varietat de cultures poden conduir a un major autoconeixement i a una claredat en les metes de vida.

Fer un intercanvi universitari amb "Go Abroad" ofereix múltiples avantatges que van més enllà de l'educació acadèmica. L'immersió cultural, l'aprenentatge de la independència, la millora de les habilitats lingüístiques, la construcció de xarxes internacionals i l'autoconeixement són només algunes de les raons per les quals aquest programa pot ser una oportunitat de creixement personal i acadèmic única.

Pots consultar les destinacions Go Abroad que ofereix el CETT aquí.