Fotografia de: Trobada Gastronòmica | Campus CETT
Universitat de Barcelona
Campus CETT > CETT Events >

Trobada Gastronòmica

Durant dos dies, el CETT-UB, School of Tourism, Gastronomy & Hospitality, es converteix en un espai d' enllaç entre l'alumnat que es prepara per a formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica.

Viure la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i posar l'alumnat en contacte directe amb l'activitat dels seus protagonistes, són els objectius principals de la Trobada Gastronòmica.

Edició 2024

En la XVIII edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, es centrarà en com la intel·ligència artificial (IA) s'erigeix com una força disruptiva que redefineix la forma com cultivem, preservem, elaborem i gaudim dels aliments.

Des de la terra fins a la taula, des de la creació de plats als restaurants fins a les experiències turístiques gastronòmiques, la intel·ligència artificial està obrint camí cap a un nou capítol en la història del menjar.

Uneix-te a nosaltres mentre explorem els misteris d'aquesta revolució gastronòmica, explorant com la intel·ligència artificial està deixant una empremta indubtable en la sostenibilitat i l'experiència dels aliments.


Organitza

CETT

Amb la col·laboració de

diba
Ajuntament
cátedra

Edicions anteriors

XVII Trobada Gastronòmica (2023)
Trobada Gastronòmica 2023

Creativitat sostenible. Element clau en el model turístic gastronòmic català

El reconeixement social de l’excel·lència culinària, de la gastronomia autòctona, de la cultura i la tradició del territori en clau sostenible dona com a resultat un model turístic gastronòmic on l’oferta va de bracet amb l’autenticitat de la zona, la coherència i la creativitat, aportant propostes que generen experiències vitals i serveixen per potenciar i descobrir destinacions turístiques on la gastronomia n’és un fet distintiu.

L’any 2015 les Nacions Unides van aprovar 17 objectius, com a part de l’Agenda 2030, per impulsar el desenvolupament sostenible del nostre planeta. Actualment, ens trobem a mig camí de la data límit i el món de la restauració no n’és aliè.

La importància que té la restauració com a actor principal, ambaixador i motor de canvi, buscant noves metodologies per crear comunitats més sostenibles i fent costat a la producció i el consum responsable entre d’altres, és innegable. La restauració ha deixat pas a la idea de gastronomia sostenible com a sinònim d’una restauració que té present l’origen, el procés d’elaboració, de transformació, de com arriben als mercats i als restaurants tots els productes que intervenen en el procés de creació i servei de l’oferta gastronòmica, i l’impacte que té aquest amb els nostres clients locals i internacionals.

Davant les diverses realitats presents en el sector s’esdevé necessari trobar una eina comuna que permeti trencar amb els tabús que diuen que només existeix una manera de fer les coses, i per sobre de totes, la creativitat emergeix com a eina per contribuir en la sostenibilitat en el sector gastronòmic, no només com habilitat innata sinó com la suma de l’ambició i la perseverança de l’ésser humà per aconseguir els objectius marcats.

La XVII Trobada Gastronòmica vol debatre sobre la utilització de la creativitat com una eina fonamental per adaptar-se a les noves necessitats i donar solució als problemes comuns que trobem a dia d’avui, amb una mirada de futur que sigui capdavantera a aportar propostes engrescadores connectades amb el territori i el seu desenvolupament turístic, i com la gastronomia pot ser l’element estratègic de lligam per consolidar el posicionament de la província de Barcelona en aquest àmbit.

XVI Trobada Gastronòmica (2022)
XVI Trobada Gastronòmica

Gastronomia, territori i turisme: una aproximació des de la innovació i l'humanisme

En la XVI edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, es posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible, tant des de la dimensió mediambiental, com des de la sociocultural i l’econòmica. En aquest sentit, l'objectiu de la jornada va ser obrir el debat i reforçar el coneixement holístic de la gastronomia, on el foment de la innovació i l’humanisme formen part dels eixos vertebradors.

També es va aprofundir en les relacions entre el sector primari, el territori, i activitats econòmiques com el turisme i la restauració, com a eines per reforçar les interrelacions entre l’ecosistema gastronòmic. A més, es va donar a conèixer projectes i bones pràctiques de desenvolupament sostenible de la gastronomia i la innovació.

XV Trobada Gastronòmica (2021)
XV Trobada Gastronòmica

Els experts coincideixen que la transformació de la gastronomia cap a la sostenibilitat és inajornab

La Gastronomia s’enfronta a un gran repte en els propers anys i és la seva adaptació a la Sostenibilitat. Perquè la Gastronomia té molt a veure amb la Sostenibilitat! Com ha de ser una Gastronomia en un entorn sostenible? Necessitem una mirada nova, integradora, que millori els negocis gastronòmics adaptant-los a paràmetres de desenvolupament sostenible amb visió de circularitat, inclusivitat i accessibilitat, cosa que permetrà reduïr el malbaratament alimentari, tenir una oferta inclusiva, per la introducció de sistemes i processos que redueixin l’impacte en el medi ambient.

Sobre tot això vam parlar en la XV Trobada Gastronòmica del CETT.

XIV Trobada Gastronòmica (2020)
XIV Trobada Gastronòmica

La importància dels sentits i la ment en la gastronomia, centre de la XIV Trobada Gastronòmica

La XIV edició de la Trobada Gastronòmica, organitzada pel CETT, centre de turisme, hoteleria i gastronomia, que va coincidir amb la celebració del 50è aniversari del centre universitari, va reunir a experts del sector de la gastronomia per posar en comú els seus coneixements i punts de vista sobre com crear un univers d’experiències per als comensals. La reflexió de les jornades va girar entorn a l’experiència gastronòmica i el paper que hi prenen la innovació, les percepcions, l’art i l’estimulació sensorial.

XIII Trobada Gastronòmica (2019)

Estrelles Michelin reivindiquen la cultura i la cuina catalana a l’alta gastronomia

Restauradors de renom com Marc Gascons, Fina Puigdevall, Sergi de Meià o Nandu Jubany, entre altres, han posat a debat temes com els productes de proximitat, l’artesania i el repte de la innovació durant la XIII Trobada Gastronòmica del CETT.

XII Trobada Gastronòmica (2018)

Celebritats del sector de la gastronomia i 37 estrelles Michelin es reuneixen al Campus CETT-UB

Una jornada de tres dies en els que es celebren diverses activitats i ponències que permeten apropar la gastronomia als alumnes del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i als alumnes de Cicles Formatius. Aquest esdeveniment permet que l’alumnat tingui un contacte directe amb els professionals i experts del sector i els vincula a la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i dinàmic.

VIII Trobada Gastronòmica (2014)

Qualitat i innovació a la VIII Trobada Gastronòmica del CETT

Del 17 al 19 de febrer, l'Escola d'Hoteleria del CETT va celebrar la VIII Trobada Gastronòmica. Amb més força que mai, la cita va reunir a grans protagonistes de la gastronomia, com Mario Sandoval, Jordi Roca i de la cocteleria com, Javier de las Muelas que amb les seves creacions van entusiasmar als més de 500 estudiants presents en la presentació del primer dia.