Fotografia de: Trobada Gastronòmica | Campus CETT
Universitat de Barcelona
Campus CETT > CETT Events >

Trobada Gastronòmica

Durant dos dies, el CETT-UB, School of Tourism, Gastronomy & Hospitality, es converteix en un espai d' enllaç entre l'alumnat que es prepara per a formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica.

Viure la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i posar l'alumnat en contacte directe amb l'activitat dels seus protagonistes, són els objectius principals de la Trobada Gastronòmica.

Edició 2023

Trobada Gastronòmica

En la XVII edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, es centrarà en mostrar com la creativitat afavoreix l’aparició de nous models de negoci, més sostenibles tant pèl que fa a la dimensió mediambiental com la sociocultural, així com l’econòmica, tant des de la perspectiva de l’alta cuina com d’aquelles propostes més accessibles tant a la comunitat local com al visitant. I, per una altra part, com aquesta realitat contribueix millorar en el posicionament gastronòmic de la destinació.

També vol contribuir a la sostenibilitat de la destinació donant a conèixer els productes singulars de la província de Barcelona als estudiants del CETT, futurs professionals de la gastronomia a la destinació i garantia de la relació entre la gastronomia local i la futura restauració.


Organitza

CETT

Amb la col·laboració de

diba
Ajuntament
cátedra

Edicions anteriors

XVI Trobada Gastronòmica (2022)
XVI Trobada Gastronòmica

Gastronomia, territori i turisme: una aproximació des de la innovació i l'humanisme

En la XVI edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, es posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible, tant des de la dimensió mediambiental, com des de la sociocultural i l’econòmica. En aquest sentit, l'objectiu de la jornada va ser obrir el debat i reforçar el coneixement holístic de la gastronomia, on el foment de la innovació i l’humanisme formen part dels eixos vertebradors.

També es va aprofundir en les relacions entre el sector primari, el territori, i activitats econòmiques com el turisme i la restauració, com a eines per reforçar les interrelacions entre l’ecosistema gastronòmic. A més, es va donar a conèixer projectes i bones pràctiques de desenvolupament sostenible de la gastronomia i la innovació.

XV Trobada Gastronòmica (2021)
XV Trobada Gastronòmica

Els experts coincideixen que la transformació de la gastronomia cap a la sostenibilitat és inajornab

La Gastronomia s’enfronta a un gran repte en els propers anys i és la seva adaptació a la Sostenibilitat. Perquè la Gastronomia té molt a veure amb la Sostenibilitat! Com ha de ser una Gastronomia en un entorn sostenible? Necessitem una mirada nova, integradora, que millori els negocis gastronòmics adaptant-los a paràmetres de desenvolupament sostenible amb visió de circularitat, inclusivitat i accessibilitat, cosa que permetrà reduïr el malbaratament alimentari, tenir una oferta inclusiva, per la introducció de sistemes i processos que redueixin l’impacte en el medi ambient.

Sobre tot això vam parlar en la XV Trobada Gastronòmica del CETT.

XIV Trobada Gastronòmica (2020)
XIV Trobada Gastronòmica

La importància dels sentits i la ment en la gastronomia, centre de la XIV Trobada Gastronòmica

La XIV edició de la Trobada Gastronòmica, organitzada pel CETT, centre de turisme, hoteleria i gastronomia, que va coincidir amb la celebració del 50è aniversari del centre universitari, va reunir a experts del sector de la gastronomia per posar en comú els seus coneixements i punts de vista sobre com crear un univers d’experiències per als comensals. La reflexió de les jornades va girar entorn a l’experiència gastronòmica i el paper que hi prenen la innovació, les percepcions, l’art i l’estimulació sensorial.

XIII Trobada Gastronòmica (2019)

Estrelles Michelin reivindiquen la cultura i la cuina catalana a l’alta gastronomia

Restauradors de renom com Marc Gascons, Fina Puigdevall, Sergi de Meià o Nandu Jubany, entre altres, han posat a debat temes com els productes de proximitat, l’artesania i el repte de la innovació durant la XIII Trobada Gastronòmica del CETT.

XII Trobada Gastronòmica (2018)

Celebritats del sector de la gastronomia i 37 estrelles Michelin es reuneixen al Campus CETT-UB

Una jornada de tres dies en els que es celebren diverses activitats i ponències que permeten apropar la gastronomia als alumnes del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i als alumnes de Cicles Formatius. Aquest esdeveniment permet que l’alumnat tingui un contacte directe amb els professionals i experts del sector i els vincula a la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i dinàmic.

VIII Trobada Gastronòmica (2014)

Qualitat i innovació a la VIII Trobada Gastronòmica del CETT

Del 17 al 19 de febrer, l'Escola d'Hoteleria del CETT va celebrar la VIII Trobada Gastronòmica. Amb més força que mai, la cita va reunir a grans protagonistes de la gastronomia, com Mario Sandoval, Jordi Roca i de la cocteleria com, Javier de las Muelas que amb les seves creacions van entusiasmar als més de 500 estudiants presents en la presentació del primer dia.