Fotografia de: Erasmus i cicles formatius en Turisme | CETT
Universitat de Barcelona

Estudiants de cicles formatius de Turisme del CETT participen en l'Erasmus+ Value Europe

22.11.2022
 
erasmus cicles formatius

Erasmus+ Value Europe

Estudiants del segon curs del Cicle Tècnic Superior en Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments i del Cicle Tècnic Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics del CETT participen en el projecte Erasmus+ Value Europe per posar en pràctica la creació d’un esdeveniment internacional. Sis escoles europees forment part d’aquesta iniciativa, que inclou tres tallers internacionals repartits per Finlàndia, Itàlia i Catalunya. Es tracta d’una col·laboració educativa Erasmus en l’àmbit de la formació professional, finançada per la Unió Europea.


Erasmus i cicles superiors

En aquest projecte Erasmus+ Value Europe, es treballen diversos aspectes:

  • Els participants del CETT i de les altres escoles internacions dissenyen, planifiquen i implementen un "esdeveniment responsable" a cada país participant, amb l'elaboració prèvia d'un pla i un pressupost viables, creant xarxes i buscant socis adequats per a la cooperació, la comunicació i la informació sobre l'esdeveniment.
  • Es vinculen els currículums professionals europeus de les escoles de formació professional participants amb una unitat formativa de gestió d'esdeveniments (15 ECTS).
  • Es difon el coneixement sobre la formació en Gestió d'Esdeveniments d'una forma lúdica, internacional i innovadora a les escoles de Formació Professional.
  • Es vinculen les comunitats locals, mitjançant la invitació a participar en l'esdeveniment.

A més del CETT, participen en aquest projecte: Perho Culinary, Tourism and Business College (Finlàndia), Haaga-Helia Univerisity of Applied Sciences (Finlàndia), Istituto Professionale per Servizi Alberghieri e della Restarazione Luigi Carnacina (Itàlia), Istituto di Istruzione Superiore De Amicis (Itàlia) i Col·legi Badalonès (Catalunya).


Mobilitat internacional

En el projecte, s'hi organitza una sèrie de tallers internacionals. A cadascun d'ells, s'hi executa l'esdeveniment planificat durant les setmanes anteriors. Els estudiants treballen de manera col·laborativa mitjançant una plataforma d'aprenentatge on line i les xarxes socials.

Els alumnats seleccionats a cada escola per al disseny de cada esdeveniment internacional es convertiran en aprenents experimentats en la planificació i engegada d'un esdeveniment responsable dirigit a la comunitat local i a les escoles col·laboradores seleccionades.

L'objectiu és augmentar la valoració de l'entorn per part de tots els participants, incloent-hi la cultura, la natura i la població local.

Cicles i estada Erasmus

El primer dels tallers va tenir lloc a Helsinki a principis d'octubre. En aquesta estada, l’alumnat de les escoles europees va fer activitats d'aprenentatge sobre el patrimoni cultural de Hèlsinki, va visitar la granja Perho Green City i el Baltic Herring Market, va assistir a xerrades i presentacions sobre eines de sostenibilitat a la indústria hotelera i sobre la gestió d'esdeveniments a Hèlsinki.

En paral·lel, els estudiants van finalitzar el disseny de l'esdeveniment que van implementar el divendres 7 d'octubre al Central Park, al costat del Campus de Haaga-Hèlia. Hi van participar alumnes d'una escola d'educació secundària i va consistir en una sèrie d'activitats de conscienciació sobre la conservació de l'entorn natural. El dissabte i el diumenge següents es van fer les activitats de reflexió i avaluació de l'esdeveniment.

La professora responsable del projecte va ser Rosa Torrico i la coordinadora del projecte, Isabel Lugo, totes dues docents del CETT. Segons Isabel Lugo, “aquest projecte constitueix una gran oportunitat perquè els nostres estudiants de Cicles de Turisme visquin una motivadora experiència formativa en un context internacional, millorin les seves competències lingüístiques en anglès i reflexionin sobre el concepte de sostenibilitat aplicat al Turisme i a la creació d’esdeveniments amb estudiants i docents d’altres països”.

Els propers tallers internacionals tindran lloc a Barcelona el març de l’any vinent i a Rovigo (Itàlia) l’octubre de l’any vinent.

erasmus cicles formatius
erasmus cicles formatius
erasmus cicles formatius
erasmus cicles formatius
erasmus cicles formatius
erasmus cicles formatius

Col·laboració educativa Erasmus en l’àmbit de la formació professional