Fotografia de: Màster Turisme Patrimoni Culinari i Gastronòmic | CETT
Universitat de Barcelona

“El màster em va permetre formar-me en patrimoni culinari i gastronòmic en una universitat de prestigi com el CETT-UB”

04.07.2022
 
“El màster em va permetre formar-me en patrimoni culinari i gastronòmic en una universitat de prestigi com el CETT-UB”

Raúl Melones té 35 anys, va néixer a Madrid i té la residència habitual a Pinto, un poble d'uns 50.000 habitants al sud de la capital espanyola. Després de treballar en una coneguda multinacional, va estudiar el Grau en Turisme per la UNED i des de llavors ha viscut i treballat a països com Escòcia, Marroc i Lituània. Finalitzat el Grau, va decidir completar la seva aventura venint a Barcelona per estudiar les especialitats de Gestió Turística del Patrimoni Culinari i Gastronòmic del Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística. Compagina aquest perfil turístic amb una altra passió, la il·lustració i el disseny gràfic, havent creat un petit estudi d'il·lustració especialitzat en gastronomia i viatges.


Estudiar un màster a Barcelona

Per què vas decidir estudiar aquest màster?

Durant aquests darrers anys, he exercit diferents treballs turístics amb la intenció d'entendre el sector d'una manera global i trobar allò en què m'agradaria especialitzar-me. Una de les experiències que més em van marcar positivament va ser la feina en una empresa oleícola que feia venda i tast de producte amb turistes internacionals, principalment de procedència asiàtica. A través d'aquest primer apropament al gastroturisme, vaig poder comprovar la gran projecció d'aquest subsector al nostre país, a més de l'enorme oportunitat i avantatge competitiu que suposa per a molts destins i productors en àrees rurals, d'altres de les meves àrees d'interès. El Màster d'Innovació a la Gestió Turística amb l'especialitat de Patrimoni Culinari i Gastronòmic em permetia formar-me en aquest camp tan específic a una universitat de prestigi com és el CETT i la Universitat de Barcelona.

Quins coneixements t'ha aportat?

A més d'aprofundir en la qualitat i la projecció del nostre patrimoni gastronòmic, destacaria els projectes innovadors d'emprenedoria que hem tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà per part de professionals i emprenedors amb molta experiència. Conèixer aquests projectes reals m'ha aportat coneixements pràctics importants de gestió i innovació que segur que em seran d'utilitat.

Com creus que el màster pot influir en la teva carrera professional?

Al costat del Grau en Turisme i l'habilitació com a guia de turisme oficial que tinc des de l'any passat, crec que el màster complementa el meu perfil per apropar-me a un tipus d'empresa que aposta per les experiències gastronòmiques. En aquest sentit, crec que sens dubte suposarà un impuls per desenvolupar la meva carrera professional a una empresa del meu interès.


Patrimoni culinari i gastronòmic

Quina valoració fas del professorat del màster?

La meva valoració és totalment positiva. El màster combina tant a docents amb uns coneixements sobre el sector turístic molt alts per formar una base potent com a professionals del sector en actiu que ofereixen una visió més real i actual de com aplicar aquests coneixements. Aquest balanç que ha ofert el màster m'ha semblat adequat i els materials aportats per ells han estat actualitzats i dinàmics.

Què diries a algú que està pensant a fer aquest màster, però que encara no s'ha decidit del tot?

En primer lloc, us aconsellaria que s'informés en detall del programa del màster per veure si s'adapta als seus objectius professionals. Aquest apareix molt bé desglossat i, en el meu cas, una entrevista amb la coordinadora del màster, Emma Pla, em va ajudar a sortir de dubtes. Posteriorment, l'animaria que aposti per continuar formant-se en una de les ciutats més importants mundialment a nivell turístic com és Barcelona, amb tot allò que això aportarà al seu CV ia la seva experiència personal.

Com et veus laboralment d'aquí a cinc anys?

M'agradaria especialitzar-me per ser expert en un producte gastronòmic en concret per, en algun moment, treballar per a alguna empresa o emprendre dins del món de la producció artesanal i l'oferta gastroturística al medi rural.