Fotografia de: Mobilitat acadèmica Erasmus en cicles  | CETT
Universitat de Barcelona

Ana Beatriz Giorgiani: "La mobilitat acadèmica va ser una gran experiència d'estudis i social"

15.06.2022
 
Ana Beatriz Giorgiani: "La mobilitat acadèmica va ser una gran experiència d'estudis i social"

Ana Beatriz Giorgiani té 23 anys i és brasilera. Està a l'últim curs de Cicle de Tècnic Superior d'Agències de Viatges i Organització d'Esdeveniments al CETT. La seva passió és viatjar, sortir de la zona de confort, conèixer altres cultures i viure noves experiències. És la primera estudiant de Cicle de Tècnic Superior d'Agències de Viatges i Organització d'Esdeveniments que rep una beca Erasmus per fer una mobilitat acadèmica al Lycee Christian Bourquin (Argels-sur-Mer).


Mobilitat acadèmica cicles formatius

Com va ser la teva experiència?

Vaig estar tres mesos a Algers-sur-Mer. A nivell d'estudis, al Lycee Christian Bourquin vaig estudiar diferents assignatures, com ara turisme i territori, cultura general francesa i gestió de relació amb el client turístic, entre d'altres. A més de ser una gran oportunitat acadèmica, va ser una gran experiència social. Vaig conèixer diferents persones, vaig millorar el meu francès i vaig poder viatjar i conèixer algunes ciutats del territori com Perpinyà, Tolosa i Montpeller.

Quant ha millorat el teu nivell de francès?

Quan me'n vaig anar, havia fet un any de classes al CETT. En arribar, vaig haver de practicar la llengua sí o sí, ja que molt poques persones parlaven el castellà. En practicar cada dia i entrar en aquest món francès, vaig millorar molt l'idioma i vaig tornar amb un nivell B2. Ara entenc molt bé l'idioma i em puc comunicar bé.

Experiència acadèmica a l'estranger

Més enllà dels continguts acadèmics i de la millora de la llengua, què més aporta una mobilitat com la que vas fer?

Una experiència acadèmica és única, perquè a més d'estudiar en una altra llengua et trobes en un entorn on només hi ha gent local i, per això, coneixes una nova cultura i diferents formes de ser. Això és el més important per a mi: viure noves experiències amb gent local que us mostri el millor que ofereix la ciutat. D'altra banda, també s'aprèn molt de la independència, de viure pel teu compte, de fer les coses per tu mateix, d'haver de motivar-te per aprendre i practicar l'idioma.

Què diries a un estudiant de cicle que vulgui fer una mobilitat acadèmica?

Aprofita aquesta oportunitat! Molts de la meva classe no es van presentar a aquest Erasmus perquè havíem de tenir un bon nivell de francès per anar-hi. Jo no tenia un gran nivell, però tenia tanta il·lusió per formar part d'una experiència Erasmus que vaig aprofitar l'oportunitat i me'n vaig anar. No tinguis por d'allò desconegut. Segur que en aquest viatge coneixeràs persones que t'ajudaran. Viuràs experiències úniques que et sumaran tant acadèmicament com personalment.

On t'imagines d'aquí a cinc anys en l'àmbit laboral?

Cinc anys és molt de temps per pensar on seré, però sé que vull estar treballant en alguna cosa que m'agradi i que ho gaudeixi, probablement a l'àrea del turisme. I, és clar, espero viatjar molt i potser viure en un altre país.

unió europea erasmus