El CETT celebra Sant Jordi posant en valor el vincle entre la cultura i la cuina catalanes

14.04.25
Imatge
Banner de Sant Jordi

El Campus CETT s’omple d’activitats per celebrar una de les diades més significatives de la cultura catalana. 

El 23 d’abril se celebra la diada de Sant Jordi, una efemèride que no necessita cap mena de presentació a Catalunya. Sant Jordi és més que una festa nacional: és una expressió viva de la passió catalana per la lectura, la creació literària i la promoció de la cultura. Així, la diada no és només una oportunitat per descobrir les últimes novetats editorials i propostes literàries, sinó també una ocasió per mirar enrere i recuperar els grans clàssics que han configurat el nostre bagatge cultural.  

El català, com a llengua romànica i europea de gran trajectòria i rellevància, compta amb una rica tradició literària que ens ajuda a entendre la societat catalana al llarg de la seva història. Com deia Rovira i Virgili: "Cap tresor estimem tant com la nostra llengua." 

Homentatge al Llibre de cuina Sent Soví

En aquesta línia i considerant que enguany ens trobem en l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, és especialment oportú recordar un dels testimonis més preuats de la llengua i gastronomia catalana per la seva singularitat i antiguitat: el Llibre de Sent Soví.  

Aquest receptari, datat del segle XIV, és considerat el primer receptari de cuina catalana que es conserva, i un dels més antics d’Europa. El manuscrit recull receptes amb una clara influència mediterrània i ens transporta a la quotidianitat de la Catalunya medieval a través dels productes de la terra i les tècniques culinàries medievals, mostrant una vegada més que la gastronomia és expressió cultural.  

La seva lectura i reivindicació posa en valor la cuina com a part essencial de la nostra identitat cultural a través de l’estret vincle entre literatura i cuina. Per aquest motiu, des del CETT, el visibilitzem en el marc de Sant Jordi per destacar l’estret vincle entre aquestes dues formes d’expressió culturals. 

Viu Sant Jordi al Campus CETT

Vine al Tast de Sent Soví  

Un tast de dues receptes inspirades en el Llibre de Sent Soví adaptades al format FingerFood. El taller tindrà lloc el dimecres 23 d’abril de les 13 a les 14 h al Jardinet del Fòrum.  

Coneix la tradició lligada a l’efemèride i aconsegueix el teu punt de llibre 

El dia 23 un grup d’alumnes ens rebrà a l’entrada del campus i compartirà tota la història i curiositats sobre l’efemèride. A més, repartiran punts de llibre pel professorat i alumnat, peces limitades per a commemorar una de les diades més significatives de la cultura catalana. També hi haurà punts de llibres disponibles a la Residència Àgora BCN.  

Participa en l’intercanvi de llibres  

Durant la setmana de l’efemèride s’habilitarà una taula on poder deixar i agafar llibres per donar una segona vida als llibres, descobrir noves històries i compartir lectures entre l’alumnat. 

Gaudeix de l’oferta gastronòmica 

Durant tota la setmana a l’Espai Fòrum del Campus CETT venerà el tradicional pa de Sant Jordi, i s'inclourà al menú el dia 23 d'abril, tant al Fòrum com a l'Aula Restaurant. A més, a l'Aula Restaurant, s'oferirà un còctel exclusiu, una reinterpretació del dia de Sant Jordi amb notes i xarop de roses aroma floral i decoració de pètals deshidratats. 

Manifesta Crushes de Sant Jordi 

No tot és cultura per Sant Jordi, també és una cita especial per celebrar l’amor en les seves diverses formes. Per això, tant a la Residència Àgora BCN com en el campus, podreu trobar un tòtem on deixar el nom dels i les vostres crushes.  

Rep una rosa a l’Hotel Alimara 

Les persones hostejades a l’Hotel Alimara rebran una rosa per sentir l’escalf de la data.  

Categories
Institucional