Fotografia de: Cronograma del curs | Curs d'Iniciació a la Sommelieria
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Cronograma del curs
Propera convocatòria: Octubre 2021

Cronograma del curs

Programa

M0: Introducció al Campus Virtual del CETT eLearning- Online

  • El dia 9 de novembre de 2020 s'inicia el curs amb l'aprenentage del funcionament i eines del  Campus Virtual CETT eLearning. Alhora permetrà començar-nos a conèixer.

M1: Viticultura – Online / 16 de novembre al 20 de desembre 2020 - 3 ECTs -75 hores

  • Morfologia del cep, cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls.

M2: Enologia - Elaboració de vi – Online /  4 de gener al 7 de febrer 2021 - 3 ECTs - 75 hores

  • Tipus de vinificació, reconeixement i tècnica per detectar les substàncies que componen el vi.

M3: Introducció al tast - Online / 8 de febrer al 7 de març 2021 - 3 ECTs - 75 hores

  • Tipus, objectius, metodologia i vocabulari. Anàlisi visual, olfactiu i gustatiu  de vins. 
    Inclou l’enviament de dotze vins per a tasts guiats*.

M4: Paisatges del vi- Presencial / 9, 10, 11, 12 de març de 2021 - 4 ECTs - 100 hores

  • Entendre el procés de vinificació de vins blancs, rosats i negres segons diferents estils i varietats de raïm.
  • Entendre el conjunt de pràctiques vitícoles associades a l'elaboració del vi.
  • Analitzar les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada.

M5: Geografia vinícola nacional - Online / 15 de març al 18 de abril 2021- 3 ECTs - 75 hores

  • Zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins nacionals. Tast de vins representatius de cada DO.

M6: Productes i vins especials - Online / 19 de abril 6 de juny 2021 - 3 ECTs - 75 hores

  • Vins especials: Elaboració, classificació i  tast  d’escumosos,  dolços, rancis i generosos d’àmbit nacional. Elaboració, classificació de  cafès, infusions, cerveses,  olis, vinagres i vermuts.

M7: Tecnologia de servei – Online / 7 de juny al 11 de juliol 2021 - 3 ECTs - 75 hores

  • Presentació, destapament, decantació  i servei. Conservació del vi. Tècniques clàssiques i noves tendències  de maridatge.

M8: El vi a la copa – Presencial / 14, 15, 16, 17 de setembre 2021 - 5 ECTs - 125 hores

  • Analitzar objectivament les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada i analitzant les possibilitats de maridatge.
  • Entendre el procés de vinificació de vins especials.
  • Consolidar la pràctica de tecnologia de servei, especialment amb els procediments de decantació i d'atenció al client.

* Inclou un pack de 12 vins: Consultar condicions d'enviament en funció de la destinació.

Despeses d'enviament inlcoses a la Comunitat Autònoma de Catalunya.