Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Universitat de Barcelona

Introducció

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

El curs de Xef Professional és un programa integral de transformació per aprendre a dissenyar i elaborar creacions gastronòmiques extraordinàries. Aquest curs compta amb una metodologia única, a partir de l’experimentació, la innovació en cuina i gastronomia amb criteris sostenibles.

Mitjançant aquest diploma de xef a Barcelona del CETT-UB, coneixeràs i dominaràs en només nou mesos des de les tècniques de cuina bàsiques, a les darreres innovacions en cuina d’avantguarda. Estaràs al corrent dels processos culinaris i els seus estris, i de les últimes tendències per clients amb necessitats específiques. També practicaràs elaboracions de pastisseria així com el tast de vins i el maridatge.

El curs acaba amb el Pop-Up Gastronomic Experience, un projecte de restauració i gastronomia d’aplicació real amb clients de veritat. Gràcies al restaurant pop-up podràs crear i gestionar totes les etapes del teu propi negoci gastronòmic: des de la creació de l'oferta gastronòmica i la carta, l'elaboració de tots els plats i les postres, les finances i logística de l'esdeveniment, fins a la planificació i execució de la comercialització.

Transforma la teva carrera professional, aconsegueix noves habilitats i fes carrera de Xef Professional.

Gastronomia i cuina

PER QUÈ ESTUDIAR EL DIPLOMA DE XEF PROFESSIONAL DEL CETT-UB?

Un diploma universitari per a tothom. Accediràs a una formació universitària encara que no tinguis estudis previs, ja que es tracta d’una titulació pròpia de la Universitat de Barcelona i el CETT.

Una metodologia d’aprenentatge 100 % pràctica hands on. Estudiaràs les lliçons teòriques a casa, on vulguis, al teu aire, mitjançant vídeos i altres recursos online. Així dedicaràs la classe a la immersió pràctica de cuina i la pastisseria on tu seràs protagonista.

Unes instal·lacions amb els darrers equipaments. Aprendràs en aules tècniques de cuina, amb tecnologia d’última generació. A més a més estimularàs les teves habilitats creatives i de gestió als espais d’innovació i de treball col·laboratiu.

Usa les aules de cuina quan vulguis. Podràs millorar les teves habilitats de cuina professional quan vulguis, fora de l'horari de classes gràcies a l’Aula Oberta de Cuina.

Xefs professionals que són professors. El professorat està format per xefs docents i d’altres col·laboradors en actiu que et compartiran la seva experiència professional.

250 hores de pràctiques de cuiner. Aconseguiràs un perfil professional de xef. El CETT-UB té convenis amb més de 900 empreses del sector.

Experimentaràs la revolució del sector culinari. Gràcies a un programa de visites i activitats de l’àmbit gastronòmic i, com ara la Trobada Gastronòmica, tasts, tallers, demostracions, presentacions i fires culinàries, viuràs en primera persona els canvis del sector.

Pop-Up Gastronomic Experience. Es tracta d’un projecte en equip que faràs al final dels teus estudis per començar la teva carrera de xef professional. Hi aplicaràs totes les teves habilitats culinàries, de gestió i fins i tot comercials apreses durant el curs.

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL DIPLOMA DE XEF PROFESIONAL DEL CETT-UB?

Conèixer i profunditzar en les arts culinàries, des de les tècniques de cuina bàsiques fonamentals fins a les últimes innovacions en cuina d’avantguarda.

Adquirir els fonaments de la pastisseria tradicional i d’avantguarda, local i internacional.

Aprendre cultura de la cuina internacional per ser capaç d’executar les elaboracions de les cuines del món.

Adquirir experiència professional i coneixements per donar resposta a les necessitats culinàries i de nutrició de qualsevol col·lectiu o diversitat.

Dissenyar i posar en marxa un negoci gastronòmic o de restauració propi o aliè, especialment en serveis d’alta gastronomia mitjançant metodologies innovadores com el food design thinking.

Conèixer i aplicar els fonaments de la gestió de la cuina i la gestió integral de negocis de restauració.

Convertir-te en un xef professional internacional amb consciència social i local, tot considerant les matèries i productors locals, mirant de respectar el medi i les diversitats.

Identificar les tendències i estimular la visió del futur de l’àmbit de la gastronomia.

Galeria Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB
Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Aquesta formació de cuiner professional s’adreça a:

  • No professionals de la cuina que sentin passió per la gastronomia i vulguin professionalitzar-se en aquest sector.
  • Professionals de la cuina i la restauració sense estudis de cuina que vulguin titular-se, evolucionar a les seves feines per esdevenir cuiner professionals i tinguin poc temps.
  • Xefs-emprenedors que vulguin obrir el seu propi establiment de restauració.

No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Diploma de Xef Professional | CETT-UB

Aula de cuina dolça

Què en pensen els nostres estudiants?

Xavier Vila
Aquest curs em pot obrir moltes portes
Xavier Vila
Diploma de Xef Professional
Haji Saho
Els professors són grans professionals
Haji Saho
Diploma de Xef Professional
Cynthia Bacilieri
El diploma està validat per la Universitat de Barcelona
Cynthia Bacilieri
Diploma de Xef Professional
Mei Gu
La formació és molt inspiracional i pràctica
Mei Gu
Diploma de Xef Professional
Angélica Amaya
Un curs que et dona una visió global
Angélica Amaya
Diploma de Xef Professional