Aprenderás con learning by doing. Aplicarás directamente tus conocimientos en casos reales, en proyectos con empresas o los retos propuestos por el cuadro docente.
Amb el curs de Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats adquiriràs nous coneixements de manera pràctica, així com les eines necessàries per dirigir amb èxit departaments de food and beverage, empreses de restauració, catering i col·lectivitats.
Adquireix una formació per a professionals, crea una sòlida xarxa de contactes i transforma la teva carrera amb aquest curs de food and beverage. Comptem amb 50 anys d’experiència en el sector i el suport de la Universitat de Barcelona.
PER QUÈ ESTUDIAR EL DIPLOMA DE GESTIÓ DE RESTAURACIÓ COMERCIAL I PER A COL·LECTIVITATS DEL CETT-UB?
F&B i sostenibilitat. Milloraràs les teves habilitats i podràs crear propostes singulars basades en les noves tendències gastronòmiques del food and beverage, orientades especialment a la sostenibilitat.
Un diploma actualitzat. Coneixeràs nous models de negoci innovadors com les dark kitchens o els restaurants pop-up.
Milloraràs la teva carrera professional. Gràcies a l’enfocament pràctic de la formació i els més de 900 convenis de col·laboració del CETT-UB, la majoria dels nostres estudiants troben feina o promocionen poc després de finalitzar els seus estudis.
El CETT, al teu costat. Tindràs un acompanyament i seguiment personalitzats des de la direcció i la coordinació acadèmica.
Unes instal·lacions úniques a Barcelona. Som l’únic centre que disposa d’un hotel i un restaurant propis, així com de laboratoris de gastronomia.
Professionals en actiu fent classes. Comptaràs amb un claustre docent format per professors i professionals en actiu que compartiran la seva experiència amb tu a través de casos d’estudi i l’anàlisi de nous models de negoci, així com altres activitats.
Un curs en el qual participen experts. Al nostre curs de direcció de restaurants hi col·laboren reconeguts experts del sector de l’F&B com Eduard Ávila Morera, director d’operacions de Gastrofira Barcelona; Eduardo Campos Flores, responsable de l’àrea d’R+D del Bar Tandem; Enric Alimañana, director de compres corporatiu d’Abba Group, o David Romero, CEO Andilana Group.
Networking. Coneixeràs diferents professionals, a les classes o amb les visites d’especialistes, cosa que et permetrà crear la teva pròpia xarxa de contactes i desenvolupar amb èxit projectes en el futur.
El sector, des de dins. T’aprofitaràs d’un extens programa de visites a empreses i l’assistència a esdeveniments, com per exemple HOSTELCO.
Pràctiques en empreses de renom. En fer les pràctiques coneixeràs de primera mà diferents models de negoci amb empreses líders com Grup elBarri, Te lo sirvo verde, Mercabarna, COMPASS Group o Andilana Group, entre d’altres.
Un diploma únic. Es tracta d’un diploma reconegut per la Universitat de Barcelona.

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.
QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL DIPLOMA DE GESTIÓ DE RESTAURACIÓ COMERCIAL I PER A COL·LECTIVITATS DEL CETT-UB?
Obtenir una visió global i multidisciplinària de les empreses de restauració i dels nous negocis gastronòmics.
Aprofundir en els coneixements imprescindibles per garantir el teu èxit en la gestió de la restauració.
Aportar els instruments i les tècniques necessaris per a l’anàlisi dels reptes estratègics actuals i futurs del sector de la restauració.
Formular estratègies competitives i sostenibles a llarg termini.
Potenciar les teves competències directives i de lideratge per gestionar equips.
Contribuir a l’aplicació de models de gestió més eficaços a les empreses del sector.
Fomentar la innovació i la iniciativa emprenedora en l’àmbit de la restauració.
Aquest curs de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats s’adreça a:
- Professionals de l’àmbit de la restauració i/o professionals de sectors relacionats amb l’àmbit de l’alimentació i begudes.
- Tècnics/iques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector.
- Titulats/ades, diplomats/ades i/o titulats/ades universitaris/tàries interessats/ades a especialitzar-se en aquesta àrea.
- Directius/ives i professionals que exerceixin càrrecs de gestió.
- Empresaris/sàries i propietaris/tàries de restaurants.
- Emprenedors/res.
No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.
El curs s’estructura en quatre mòduls. En total, 60 crèdits del sistema europeu d’acumulació i transferència de crèdits (ECTS). Durant el primer mòdul tractaràs aspectes clau de la direcció de food and beverage com la direcció estratègica segons els objectius establerts al pla de negoci, el control de costos o la gestió i la selecció de personal.
En el segon mòdul aprofundiràs en el disseny i la gestió de productes de restauració. Tractaràs temes com les operacions de la restauració comercial, la nutrició i l’alimentació. A més, coneixeràs diferents temes referents al disseny i l’arquitectura dels restaurants, acabant amb el catering i les col·lectivitats.
El tercer mòdul se centra en el disseny i la gestió de productes de restauració. A través de diferents exercicis i casos d’estudi entendràs la importància del customer expierence i la qualitat per aportar valor diferencial. A més, coneixeràs les últimes tendències en innovació del sector.
Per acabar, en el mòdul de projecte final, aplicaràs tots els coneixements que hagis adquirit al llarg del curs.
Assign. 1 - Direcció estratègica
Assign. 2 - Direcció de màrqueting
Assign. 3 - Gestió de les persones
Assign. 4 - Direcció economicofinancera
Assign. 8 - Disseny i arquitectura de restaurants
Assign. 6 - Direcció d’operacions
Assign. 9 - Catering i col·lectivitats
Assign. 7 - Innovació en productes i serveis
Assign. 5 - Gestió d’experiències
Assign. 10 - Treball final del curs
Assign. 1 - Direcció estratègica
Assign. 2 - Direcció de màrqueting
Assign. 3 - Gestió de les persones
Assign. 4 - Direcció economicofinancera
Assign. 8 - Disseny i arquitectura de restaurants
Assign. 6 - Direcció d’operacions
Assign. 9 - Catering i col·lectivitats
Assign. 7 - Innovació en productes i serveis
Assign. 5 - Gestió d’experiències
Assign. 10 - Treball final del curs
Què en pensen els nostres estudiants?
Nerea Armenteros Romero
COM ÉS LA METODOLOGIA D'AQUEST CURS DE GESTIÓ DE RESTAURACIÓ COMERCIAL I PER A COL·LECTIVITATS DEL CETT-UB?
El curs en Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats s’imparteix presencialment a les instal·lacions del CETT-UB. Combina una metodologia d’aprenentatge teòric amb una altra de pràctica, i es basa en:
La metodologia d’aprenentatge d’aquest diploma es basa en els següents eixos:
Sessions teòriques: en aquestes sessions s’expliquen els fonaments i la base de l’assignatura del mòdul a càrrec d’experts del sector F&B.
Masterclass i estudis de casos pràctics: s’analitzen diversos casos dins de l’F&B mitjançant el seu desenvolupament i anàlisi. A més, en aquestes sessions hi participaran professionals en actiu del sector que t’explicaran a través de la seva experiència els seus casos d’èxit i fracàs dins de la indústria, com per exemple María José Morera, del Grup elBarri, o Sergio Gil, CEO de Gastropología.
ABR (aprenentatge basat en reptes): elaboraràs projectes reals completament pràctics, com per exemple des del disseny arquitectònic i fluxos d’una dark kitchen fins a l’elaboració d’un projecte complet de catering.
Outdoor training: treballaràs per desenvolupar les teves habilitats de lideratge i per resoldre una sèrie de reptes, reforçant les teves soft skills, en una divertida i profitosa activitat dirigida a l’aire lliure.
Projecte final: hauràs de desenvolupar un treball estructurat amb la possibilitat de convertir-lo en realitat professionalment, on aplicaràs tot el coneixement adquirit. A més, durant tota aquesta activitat tindràs un tutor professional del sector que t’acompanyarà en tot moment.
AVALUACIÓ
L’avaluació es fa a partir del seguiment continu per part del professorat i la direcció del diploma, així com la resolució de proves escrites individuals o grupals i l’elaboració de treballs durant el curs.
MÒDUL 1. ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D’EMPRESES (21 ECTS)
- És un mòdul on estudiaràs la direcció estratègica, la direcció de màrqueting, la gestió de les persones i organització, i la direcció econòmica financera.
- Mòdul base on es treballaran els fonaments necessaris per a una correcta gestió en qualsevol negoci de restauració, càtering i col·lectivitats.
- S’hi aprendran eines necessàries per a la creació i validació d'un model de negoci complet partint des de l'estratègia. Treballarem amb eines les quals puguem mesurar i tenir de referència dels diferents KPI's necessaris per poder controlar qualsevol negoci de restauració.
MÒDUL 2. DISSENY I GESTIÓ DE PRODUCTES DE RESTAURACIÓ (12 ECTS)
- En aquest mòdul estudiaràs la direcció d'operacions, el disseny i l'arquitectura de restaurants, i el catering i les col·lectivitats.
- Aplicarem diferents projectes a on desenvoluparem la metodologia d'aprenentatge learning by doing per desenvolupar conceptes viables i funcionals.
- S'aprendran de les experiències de professionals enfocats al sector on ens explicaran la seva experiència i aplicarem el coneixement adquirit.
- Utilitzarem eines que ens ajudin a una millor presa de decisions aplicada en les operacions com ara el menú engineering i el seu respectiu anàlisi.
MÒDUL 3. GESTIÓ D’EXPERIÈNCIES (6 ECTS)
- És un mòdul on es tracta la gestió d'experiències i la innovació de productes i serveis.
- Aprendrem eines com el design thinking i customer journey per a l'elaboració i millora de les experiències en la restauració.
- Aprofundirem en elements importants com la qualitat i el mesurament de l'experiència tenint com a base el customer-Centricity.
- Identificarem i treballarem en base a les tendències, elements disruptius i reptes que es troben en el sector.
MÒDUL 4. PROJECTE FINAL (21 ECTS)
El projecte final és la culminació de l’aprenentatge del curs, on es reflecteixen les competències que hagis adquirit, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’aplicació empresarial i/o acadèmica. En ell, segons els teus interessos i motivacions professionals, aprofundiràs en algun aspecte de la direcció i la gestió del food and beverage.
DURADA
- Horari: dilluns, dimarts i dimecres, de 17.30 a 20.30 h.
- Total: 300 hores lectives
- 60 Crèdits Europeus.
Al final d’aquest programa, l’estudiant obté el títol següent:*
Titulació de la Universitat de Barcelona: Diploma d’Extensió Universitària de Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats
(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l’estudiant tingui un títol universitari previ. Si us plau, podeu consultar la secció “A qui va dirigit” per obtenir més informació.
Les principals sortides professionals del diploma són:
- Gerent de negocis de restauració
- Gerent de restaurant
- Encarregat/ada de restaurant
- Director/a o encarregat/ada d’aliments i begudes (food & beverage)
- Supervisor/a d’operacions de centres de col·lectivitats
- Gerent o gestor/a de l’àrea d’expansió en el sector de restauració
- Consultor/a, assessor/a o formador/a per a empreses de restauració
- Emprenedor/a en el sector de la restauració
El CETT al teu servei
Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
-
Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
- La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
- Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
- Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
-
Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB
-
Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.
-
El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
-
Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.
SERVEIS I INSTAL·LACIONS
El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:
AULA OBERTA
T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.
AULES D'ESPECIALITAT EN GASTRONOMIA
Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.
ESPAIS TÈCNICS
Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:
- Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.
AULES TÈCNIQUES DE CUINA
Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.
Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.
- Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
- Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
ESPAIS D'ESPECIALITZACIÓ GASTRONÒMICA
Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.
- Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
- Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
- Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.
CETT INTERNATIONAL SUPPORT
Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.
L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.
TRÀMITS RELACIONATS AMB LA TEVA ESTADA ACADÈMICA
L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.
IDIOMES
Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.
ALLOTJAMENT
El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.
Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.
Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
- Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
- Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
- Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Definició de les teves fites professionals:
- Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
- Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
- Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.
Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
- Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
- Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
- Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
- Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
- Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.
Entrenament personalitzat
- Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
- Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
- Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
- Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.
Networking i dinamització d’activitats
- Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
- Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
- Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
- Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.
Job Center d’accés exclusiu
- Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
- Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
- Seguiment de les candidatures presentades.
- Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.
Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
- Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
- Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
- Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
Estudiants | Matrícula | Preu* | Preu Total** |
---|---|---|---|
Estudiants Extracomunitaris | 1.250€ | 6.459,25€ | 7.709,25€ |
1.250€ | 5.756,25€ | 7.006,25€ |
CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2021/2022, tenint en compte, a més, les dificultats que ha generat la COVID-19.
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.
El nostre equip d'orientació respon
