Fotografia de: Pla d'estudis | Diploma Gestió de la Restauració Comercial CETT-UB

Universitat de Barcelona

Pla d'estudis

 

COM ÉS LA METODOLOGIA D'AQUEST CURS DE GESTIÓ DE RESTAURACIÓ COMERCIAL I PER A COL·LECTIVITATS DEL CETT-UB?

El curs en Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats s’imparteix presencialment a les instal·lacions del CETT-UB. Combina una metodologia d’aprenentatge teòric amb una altra de pràctica, i es basa en:

La metodologia d’aprenentatge d’aquest diploma es basa en els següents eixos:

Sessions teòriques: en aquestes sessions s’expliquen els fonaments i la base de l’assignatura del mòdul a càrrec d’experts del sector F&B.

Masterclass i estudis de casos pràctics: s’analitzen diversos casos dins de l’F&B mitjançant el seu desenvolupament i anàlisi. A més, en aquestes sessions hi participaran professionals en actiu del sector que t’explicaran a través de la seva experiència els seus casos d’èxit i fracàs dins de la indústria, com per exemple María José Morera, del Grup elBarri, o Sergio Gil, CEO de Gastropología.

ABR (aprenentatge basat en reptes): elaboraràs projectes reals completament pràctics, com per exemple des del disseny arquitectònic i fluxos d’una dark kitchen fins a l’elaboració d’un projecte complet de catering.

Outdoor training: treballaràs per desenvolupar les teves habilitats de lideratge i per resoldre una sèrie de reptes, reforçant les teves soft skills, en una divertida i profitosa activitat dirigida a l’aire lliure.

Projecte final: hauràs de desenvolupar un treball estructurat amb la possibilitat de convertir-lo en realitat professionalment, on aplicaràs tot el coneixement adquirit. A més, durant tota aquesta activitat tindràs un tutor professional del sector que t’acompanyarà en tot moment.

AVALUACIÓ

L’avaluació es fa a partir del seguiment continu per part del professorat i la direcció del diploma, així com la resolució de proves escrites individuals o grupals i l’elaboració de treballs durant el curs.

MÒDUL 1. ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D’EMPRESES (21 ECTS)

 • És un mòdul on estudiaràs la direcció estratègica, la direcció de màrqueting, la gestió de les persones i organització, i la direcció econòmica financera.
 • Mòdul base on es treballaran els fonaments necessaris per a una correcta gestió en qualsevol negoci de restauració, càtering i col·lectivitats.
 • S’hi aprendran eines necessàries per a la creació i validació d'un model de negoci complet partint des de l'estratègia. Treballarem amb eines les quals puguem mesurar i tenir de referència dels diferents KPI's necessaris per poder controlar qualsevol negoci de restauració.

MÒDUL 2. DISSENY I GESTIÓ DE PRODUCTES DE RESTAURACIÓ (12 ECTS)

 • En aquest mòdul estudiaràs la direcció d'operacions, el disseny i l'arquitectura de restaurants, i el catering i les col·lectivitats.
 • Aplicarem diferents projectes a on desenvoluparem la metodologia d'aprenentatge learning by doing per desenvolupar conceptes viables i funcionals.
 • S'aprendran de les experiències de professionals enfocats al sector on ens explicaran la seva experiència i aplicarem el coneixement adquirit.
 • Utilitzarem eines que ens ajudin a una millor presa de decisions aplicada en les operacions com ara el menú engineering i el seu respectiu anàlisi.

MÒDUL 3. GESTIÓ D’EXPERIÈNCIES (6 ECTS)

 • És un mòdul on es tracta la gestió d'experiències i la innovació de productes i serveis.
 • Aprendrem eines com el design thinking i customer journey per a l'elaboració i millora de les experiències en la restauració.
 • Aprofundirem en elements importants com la qualitat i el mesurament de l'experiència tenint com a base el customer-Centricity.
 • Identificarem i treballarem en base a les tendències, elements disruptius i reptes que es troben en el sector.

MÒDUL 4. PROJECTE FINAL (21 ECTS)

El projecte final és la culminació de l’aprenentatge del curs, on es reflecteixen les competències que hagis adquirit, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’aplicació empresarial i/o acadèmica. En ell, segons els teus interessos i motivacions professionals, aprofundiràs en algun aspecte de la direcció i la gestió del food and beverage.

DURADA

 • Horari: dilluns, dimarts i dimecres, de 17.30 a 20.30 h.
 • Total: 300 hores lectives
 • 60 Crèdits Europeus.

Al final d’aquest programa, l’estudiant obté el títol següent:*

Titulació de la Universitat de Barcelona: Diploma d’Extensió Universitària de Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats

(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l’estudiant tingui un títol universitari previ. Si us plau, podeu consultar la secció “A qui va dirigit” per obtenir més informació.